Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

48 uur in Amsterdam – Onze beste tips

Amsterdam is een stad van contrasten, dat maakt ze zo charmant. Onze tips om de Nederlandse hoofdstad te beleven.

(foto: Unsplash)

Amsterdam is ongelooflijk internationaal, maar relatief klein. Het is een toeristische trekpleister, maar ook een centrum voor business en technologie. Er gebeurt zo veel, maar het gaat er gemoedelijker aan toe dan in veel andere grote steden.

Pluk de dag

Ga ‘s morgens joggen in het Vondelpark, zoals een échte local.

Op het water

De beste manier om Amsterdam te zien is vanop het water. Nederlandse families, vrienden en collega’s boeken boottochtjes, waarbij ze onderweg bitterballen of andere snacks meenemen en aanleggen bij Hannekes Boom (Dijksgracht) voor een drankje.

Wat alleen insiders weten

Veel mensen realiseren zich niet dat het strand zich op amper 20 minuten van Amsterdam bevindt. Noordwijk heeft enorme duinen, bloemenvelden en grote stukken breed strand. Op warme dagen zitten de strandtenten vol met mensen die genieten van een drankje en de (soms zeldzame) zon.

Minder bekend

Een minder bekend museum: Ons’ Lieve Heer op Solder (Oudezijds Voorburgwal), een 17e-eeuws grachtenpand met op de bovenste drie verdiepingen een kerk die dateert uit de jaren 1660 en de ‘schuilkerk’ – in deze periode mochten katholieken en andere religieuze groeperingen niet openlijk praktiseren in de stad.

Beste diner

Je kan ontzettend lekker eten in Amsterdam, onder andere bij Rijks (Museumstraat), de Kas (Kamerlingh Onneslaan) en Bougainville (Dam). Daarnaast is er een overvloed aan ingetogen bistro’s en cafés met uitstekend eten en uitstekende wijnen, waar je gemakkelijk naar binnen kan voor een snelle hap.

Grootste misvatting

Er wordt veel gesproken over de Wallen, maar er is méér in deze stad. Amsterdam is namelijk ook een groot tech- en handelscentrum.

Beste manier om je te verplaatsen

Locals zullen je vertellen dat fietsen de beste manier is om je te verplaatsen, maar het is raadzaam om de fietspaden aan de experts over te laten.

Kijk naar beneden

Wanneer je Amsterdam bezoekt, moet je voortdurend in alle richtingen kijken en je bewust zijn van de fiets- en tramregels. Maar kijk ook eens naar beneden.

Er zijn tienduizenden met messing beklede kasseien in de trottoirs rond de stad geplaatst, ter nagedachtenis aan voormalige Joodse inwoners en anderen die in de vernietigingskampen van de nazi’s zijn omgekomen. De gedenkplaten staan voor de huizen van de vermoorde slachtoffers.

Bron: Reuters

Deel dit bericht.

Ook interessant.

48 uur in Lissabon – Onze beste tips

Eén van de beste plekken om bezienswaardigheden, geluiden en smaken op te snuiven is Lissabon. We sommen graag alle ingrediënten op voor een onvergetelijke reis