Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

48 uur in Lissabon – Onze beste tips

Eén van de beste plekken om bezienswaardigheden, geluiden en smaken op te snuiven is Lissabon. We sommen graag alle ingrediënten op voor een onvergetelijke reis naar de Portugese hoofdstad.

Lissabon is een geweldige combinatie van toeristische trekpleisters en het alledaagse ritme. Je ziet er de lokale bevolking de hond uitlaten en kinderen naar school brengen in dezelfde buurt waar toeristen in de rij staan voor een Pastel de Nata (Portugese custardtaart) of om de Santa Justa-lift te nemen voor een uitzicht over Lissabon.

Waar verblijven?

Le Consulat (Praça Luís de Camões) ofwel het voormalige huis van het Braziliaanse consulaat is tegenwoordig een boetiekhotel in het hart van de historische wijk Chiado. Het is een eersteklas hotel in het hart van de stad, maar het voelt als thuis met een appartementachtige inrichting.

Met groep

Met een groep een fiets- of scootertocht maken langs de rivier de Taag, gevolgd door een lunch of diner, is een geweldige manier om de stad op een geheel nieuwe manier te bekijken. Of een boottochtje bij zonsondergang langs de rivier geeft je een prachtig uitzicht terwijl je samen tijd doorbrengt.

Toeristenval die eigenlijk de moeite waard is

De markt van Time Out Lisboa (Mercado da Ribeira, Avenida 24 de Julho) is de moeite waard om te bezoeken, waar je veel verschillende etenswaren op één plek kan ontdekken en uitproberen.

Beste manier om je te verplaatsen

Je kunt overal in Lissabon naartoe wandelen, maar de leukste manier om je door de stad te verplaatsen is in een tuk-tuk. Het zijn net golfkarretjes die plaats bieden aan vijf tot zeven mensen en waarmee je gemakkelijk door de smalle straatjes kunt rijden. Er zijn ook trams die erg leuk zijn om in- en uit te stappen.

(foto’s: Unsplash)
Ideale koffieplek

A Brasileira (Rua Garrett). Het is meer dan een koffieplek. Het is de hartslag van de buurt en geweldig om mensen te bekijken op elk uur van de dag.

Om te winkelen

De wijken Chiado en Principe Real hebben veel leuke boetiekjes en tegelijkertijd grote merkwinkels.

Beste diner

Er zijn heel veel chef-restaurants in Lissabon, Porto en Douro – het is moeilijk om er maar één uit te kiezen. Bijvoorbeeld BAHR in Lissabon (Bairro Alto Hotel, Praça Luís de Camões). Het menu toont de overvloed van Portugal, inclusief hun ongelooflijke zeevruchten.

Grootste misvatting

Dat het druk en vies is. Dat is helemaal niet zo.

Favoriete souvenir

Er zijn een aantal geweldige ambachtelijke tegelwinkels in de hele regio. Het is heerlijk om een paar tegels met een uniek patroon mee naar huis te nemen.

Bron: Reuters

Deel dit bericht.

Ook interessant.

Parijse musea in Olympische stemming

Tussen de sportevenementen door krijgen de 14 miljoen bezoekers die tijdens de Olympische Spelen in Parijs worden verwacht de kans om hun geest te verrijken