Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Ademen zonder virussen dankzij Novaerus

Het Belgische bedrijf Analis, voornamelijk gespecialiseerd in materiaal voor laboratoria en ziekenhuizen, biedt een professionele oplossing voor bedrijven en ondernemingen om Covid-19 doeltreffend te bestrijden.

Al bijna honderd jaar is Analis actief in de uitrusting van medische laboratoria en ziekenhuizen. Het bedrijf in Namen heeft zopas een oplossing gelanceerd die het mogelijk maakt om de lucht te desinfecteren: Novaerus. Of het nu gaat om een kleine winkel, een grote bioscoop, een tandarts, een apotheek, een restaurant of zelfs een particulier, Novaerus maakt het mogelijk om weer ‘vrijuit’ te ademen.

Naast het coronavirus worden alle ziekteverwekkers en allergenen die in de lucht circuleren (diverse virussen, pollen, bacteriën, huisstofmijt enzovoort) onmiddellijk vernietigd wanneer ze in het Novaerus-toestel worden gezogen. Dit resulteert in een zuivere en vooral ontsmette lucht.

In tegenstelling tot UVC-lampen en andere apparaten, hoef je in het geval van Novaerus de ruimte niet te verlaten. Integendeel, wanneer je het toestel in de kamer installeert, dan kan je direct de gedesinfecteerde lucht vrij inademen.

De Novaerus-apparaten kunnen dus 24 uur per dag, 7 dagen per week actief zijn zonder dat je de ruimte moet verlaten. “Want iedereen heeft de voorbije maanden zijn portie beperkingen wel gehad”, zegt Filip Hendrickx, CEO van Analis Development.

Sterker nog: “Waar de meeste andere apparaten op de markt zich tevreden stellen met het gedeeltelijk zuiveren van de lucht, desinfecteren wij de lucht”, aldus Ron Roobroeck, International Sales & Marketing Manager. De Novaerus-toestellen beschikken immers over een gepatenteerde plasmatechnologie die in staat is om de lucht te desinfecteren met bewezen doeltreffendheid tegen virussen en bacteriën, schimmels, allergenen enzovoort.

Verder zijn de Novaerus-toestellen minder lawaaierig dan de UVC-technologie (10 dB stiller) en verbruiken ze  tot tien keer minder elektriciteit (20 watt tegenover 220 watt).

Roobroeck: “Naast  verscheidene Europese studies die 99,9% doeltreffendheid van de plasmatechnologie aantonen, heeft onze oplossing de goedkeuring gekregen van de FDA, de Amerikaanse gezondheidsadministratie, die Novaerus aanwijst als de referentieoplossing op de markt, inzake het ontsmetten van de lucht tegen virussen.

“Iedereen heeft de voorbije maanden zijn portie beperkingen wel gehad.”

Verschillende professionals uit de medische wereld, alsook uit de horeca en de wellness-sector hebben dan ook snel voor de Novaerus-toestellen gekozen zodra ze op de markt kwamen. Kappers bijvoorbeeld, die uiterst gevoelig zijn voor het  risico  van  schadelijke zwevende microscopische deeltjes die hun gezondheid op lange termijn kunnen schaden. Deze deeltjes worden onder andere uitgestoten door het gebruik van haarspray en kleurstoffen.

De Novaerus-toestellen zijn zeer toegankelijk, dankzij de financieringsmogelijkheden (vanaf minder dan 40 euro per maand), en de eenvoudige installatie. Een stopcontact volstaat. Bovendien vereisen de Novaerus-toestellen geen onderhoud of regelmatige vervanging van onderdelen.

Analis
Analis, gevestigd in Gent, Amsterdam en Namen, biedt een breed gamma hoogtechnologische apparatuur aan die vooral in de medische sector in België en in het buitenland wordt gebruikt. Verder heeft het bedrijf een gespecialiseerde desinfectie-afdeling die de Novaerus-toestellen voorstelt aan laboratoria, ziekenhuizen en het grote publiek. Met een team van 130 medewerkers is het bedrijf actief in de Benelux. Maar het totale desinfectieassortiment wordt via lokale distributeurs over de hele wereld geëxporteerd.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de