Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Bijna Halloween… Bereid zelf je vréselijk lekkere griezeldrank met SodaStream

Halloween is een geweldige tijd om thuis griezelige drankjes te maken. Met SodaStream bereid je in een handomdraai frisdranken. Hieronder vind je enkele recepten voor zelfgemaakte griezeldrankjes met bruisend water – leuk voor kinderen én volwassenen. Het enige wat je nodig hebt: een bruiswatertoestel en smaakjes, zoals SodaStreamBIO bijvoorbeeld.

(foto: SodaStream)

Enkele tips voor het perfecte Halloweendrankje:

  • denk aan de kleur: vreemd gekleurde drankjes doen het altijd op een Halloweenfeestje. Zwart, neongroen, bloedrood, oranje en felgeel zijn goede keuzes;
  • voeg een macaber uitziend garnituur toe, zoals een drijvend snoepoogje (of je kan zelf een oogbal nabootsen met behulp van een lychee met daarin een bosbes). Wees creatief, wees griezelig!
  • probeer effecten uit. Enkele effecten maken een drankje extra speciaal. Droog ijs in of rond het drankje bijvoorbeeld geeft een akelig, mysterieus resultaat;
  • denk aan de smaak. Er luguber uitzien is leuk, maar de smaak blijft natuurlijk dé sleutel tot een geslaagd drankje. Gelukkig kan je hiervoor rekenen op de verschillende SodaStreamBIO-smaken.

Twee inspirerende griezelmocktails

Black Mocktail:
Een martiniglas gevuld met donkere, zwarte drank, als dat niet huiveringwekkend is! En het is nog lekker ook.
Ingrediënten: 2 kopjes granaatappelsap, 20 ontpitte zwarte kersen, 2 eetlepels agavesiroop, 5 druppels zwarte kleurstof, bruiswater (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Klassieke Limonade), ijsblokjes.
Doe het granaatappelsap, de kersen, de agavesiroop en de kleurstof in een blender. Pureer tot een gladde massa. Zeef het sap in een grote kan. Giet het sap in de martiniglazen gevuld met ijs en vul aan met bruiswater (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Klassieke Limonade).

Dracula’s Mocktail:
Het bloedrode sap van de bloedappelsien is perfect om je gasten te doen beven van angst. Ingrediënten: 1 kopje vers geperst bloedappelsiensap, 1 eetlepel limoensap, 1 snufje zeezout, 1 takje rozemarijn, 1 theelepel bruine suiker, ¼ glas bruiswater (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Sinaasappel), ijsblokjes.
Meng het sap van de bloedappelsien en de limoen, het zout en de suiker in een cocktailshaker en schud ongeveer 30 seconden om de suiker op te lossen. Giet het mengsel in twee grote glazen met ijs. Vul de glazen met bruisend water (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Sinaasappel) en garneer elk met een takje rozemarijn. Onmiddellijk serveren!

Bonustip: My Only Bottle

Ga je met Halloween de straat op? Neem je griezeldrankje mee in My Only Bottle, het handige SodaStream-flesje voor onderweg.

(foto: Unsplash)

Haal je meest spooky creativiteit naar boven. Op het internet vind je ontelbare andere ideeën voor lekker enge bruiswaterdrankjes!

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de