Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Creëer een tropisch plantenparadijs in de woonkamer

Heb je altijd al gedroomd van je eigen urban jungle? Dan hebben we goed nieuws want een tropisch paradijs is vandaag de dag haalbaarder dan ooit. Bovendien is zo’n weelderige oase aan groen niet eens moeilijk te onderhouden als je op voorhand weet waar je aan begint. Het moeilijkste is het kiezen van de planten. Want met zoveel tropische toppers zie je al snel door de jungle de planten niet meer. Oh’Green helpt je graag op weg met volgende tips.

Waarom een urban jungle?

De tijden van een triestige kamerplant op de vensterbank zijn voorbij. Nu we allemaal wat kleiner gaan wonen en dikwijls minder ruimte en groen rondom ons hebben, durven we meer en meer groen in huis te halen. Een urban jungle is hier het logische gevolg van. Om de ideale urban jungle te creëren moet je met verschillende planten aan de slag zoals cactussen en tropische slingerplanten. Belangrijk is dat je speelt met groottes. Hier wat kleinere vetplantjes of een vijgencactus, daarnaast dan weer een gigantische monstera met hele grote bladeren. En dan ergens tussenin een bananenplant of kokospalm.

Een overvloed aan planten heeft bovendien een goede invloed op ons humeur én op onze gezondheid. Planten filteren immers schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen zo voor een betere woonkwaliteit.

Tips voor een tropisch paradijs
  • Komt je urban jungle in de volle zon of in de schaduw te staan? Op basis daarvan kun je de juiste planten uitkiezen. Later kun je nog beginnen experimenteren. Maar voor nu: goed begonnen is half gewonnen.
  • En aangezien alle begin een beetje moeilijk is, begin je beter makkelijk. Koop planten die niet snel ontevreden zijn. Het klinkt cliché maar vetplanten en cactussen zijn ideale planten om je groene vingers te testen.
  • In elke pot past een plantje. Let erop dat je steeds een grotere pot koopt dan de pot waarin je plant zit. Zo start de plant meteen met de nodige ruimte om wortels te ontwikkelen én extra voeding.
  • Tropische planten willen zich vroeg of laat voortplanten en produceren dan kleine stekjes. Zo stek je al snel nieuwe planten bij mekaar die je kan ruilen voor nieuwe exemplaren met vrienden.
  • Informeer jezelf. Lees erover, vraag raad aan vrienden, spring eens binnen in een tuincentrum. Probeer zoveel mogelijk informatie te weten te komen over elke plant.

Deel dit bericht.

Ook interessant.