Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

‘Daar is de lente, daar is SOBER’, de eerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun alcoholconsumptie te verminderen, permanent of tijdelijk, vanwege gezondheidsredenen of persoonlijke overtuigingen. Al lang vóór deze 0,0%-trend begon, bood het Belgische Vintense acoholvrije wijnen aan. Nu, net op tijd voor de zomer, introduceert de marktleider SOBER, de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in ons land!

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen, zoals Bio Organic, Cépage, O°rigin, Fines Bulles en Prestige, en mocktails, verrast Vintense de Belgische markt met SOBER, de eerste bag-in-box met alcoholvrije wijn.

De witte en roséwijnen SOBER zijn verkrijgbaar in handige bag-in-boxen van 2 liter. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel 30 dagen na opening behouden. Ideaal voor barbecues, picknicks en gezellige avonden met vrienden en familie.

Een familiegeschiedenis sinds 1895

Achter de innovatie staat de Belgische familie Stassen, die al sinds 1895 wijnen en aperitiefdranken ontwikkelt in het hart van de Aubelvallei. In de late jaren ’80 nam de familie een gedurfde beslissing om zich te specialiseren in alcoholvrije dranken. Ze werden pioniers in Europa op het gebied van dealcoholisatie van dranken. Zo ontstond Vintense, het eerste alcoholvrije wijnmerk in België, lang voordat alcoholvrije dranken de populariteit bereikten die ze vandaag genieten.

“We hebben niet alleen de smaak voor hoogwaardige producten geërfd van onze voorouders, maar ook hun passie voor kwaliteit en het plezier van het delen.”

Anne Stassen, COO Neobulles: “We hebben niet alleen de smaak voor hoogwaardige producten geërfd van onze voorouders, maar ook hun passie voor kwaliteit en het plezier van het delen. Vintense is uitgegroeid tot dé referentie voor alcoholvrije wijnen, en we blijven ons merk voortdurend ontwikkelen om deze positie te behouden.”

Zorgvuldige druivenselectie

Bij Vintense ligt de nadruk op de zorgvuldige selectie van druivensoorten. De oenologen van Vintense kiezen druiven die hun unieke eigenschappen behouden, zelfs na het dealcoholisatieproces. Het is de uitmuntendheid van deze druiven die de reputatie van de 0° cuvées van Vintense bepaalt.

“Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt”, vertelt Thierry Cowez, oenoloog voor Neobulles: “Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen.” 

Bekroonde wijnen, wereldwijde distributie

Vintense heeft intussen al meer dan 20 prestigieuze prijzen gewonnen. Onlangs kreeg Vintense zelfs een Grand Gold-medaille voor hun Prestige Rosé op de ‘Oenologues de France’-wedstrijd (Vinalies Internationales). Het 100% Belgische merk wordt momenteel verdeeld in meer dan 40 landen en is resoluut van plan om dat uit te breiden.

SOBER bag-in-box White is verkrijgbaar bij Carrefour. SOBER bag-in-box Rosé is verkrijgbaar bij Delhaize en Carrefour, en weldra ook bij Colruyt.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de