Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

De Achterhoek, het best bewaarde geheim van Nederland

In het oosten van Nederland, tegen de Duitse grens ligt de Achterhoek, één van de Gelderse Streken. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Tijdens een herfstwandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor. Maar deze streek heeft nog meer te bieden. De rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je bucketlist wilt toevoegen. 

Wild eten in de Achterhoek – Culinair genieten tijdens het wildseizoen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten. Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. In het najaar is de Achterhoek genieten van rust, ruimte en de rijke traditie van wild eten. 

Musea in de Achterhoek – Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Topwerken van Carel Willink, glaskunsten van René Lalique, bijzondere archeologische vondsten, prachtige kastelen: zomaar een greep uit de vele bijzondere schatten die de Achterhoek te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je oude gewoonten en vervlogen gebruiken laat zien.

Van hotel naar hotel door de Achterhoek

Met de drie- of vierdaagse arrangementen fiets of wandel je van hotel naar hotel en ontdek je onderweg de mooiste plekjes. Na een actieve dag in de buitenlucht kom je aan in je hotel waar je geniet van fijne hotelfaciliteiten en een heerlijk diner. De volgende dag staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en begin je uitgerust aan nog zo’n fijne dag fietsen of wandelen door de Achterhoek. Je bagage wordt voor je naar het volgende hotel gebracht. Een ideale manier om de veelzijdigheid van de regio te ontdekken! Slapen onder knisperende lakens en ’s ochtends aanschuiven bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Ben je daar echt even aan toe? Reserveer dan een heerlijk hotelarrangement! 

Passend arrangement voor iedereen

De hotels in de Achterhoek hebben voor iedereen een passend arrangement samengesteld, of je nu van wandelen houdt, interesse hebt in cultuur of culinair wilt genieten. Verblijf je liever midden in de natuur of juist in de stad? Je hebt de keuze uit verschillende statige panden op prachtige locaties. Ontbijt op bed? Sauna op de kamer? Binnenzwembad of fitnesszaal in het hotel? Zeg het maar, je kunt het zo luxueus maken als je zelf wilt.

3.000 km aan wandelpaden

Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je het beste te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. De afstand bepaal je zelf. Wil je zelf een route samenstellen?. Download ook de Achterhoekroutes-app en ontdek routes in jouw buurt en leuke tips voor onderweg. 

 

Deel dit bericht.

Ook interessant.