Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

De Achterhoek, het best bewaarde geheim van Nederland

In het oosten van Nederland ligt ‘de Achterhoek’, één van de Gelderse Streken. Hier vind je rust en ruimte te midden van het prachtige coulisselandschap, dat zo kenmerkend is voor deze regio. En hoewel een vakantie of weekendje weg er nu nog niet in zit, is er zoveel om naar uit te kijken. De rijke culinaire traditie en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je beslist aan je bucketlist wilt toevoegen.

Culinair genieten tijdens het wildseizoen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het lekker eten. Achterhoekse koks verwerken de pure lokale ingrediënten tot vernieuwende gerechten.Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen.

Van internationale grootmeesters tot rijke cultuurhistorie

Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En je in deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je laat kennismaken met oude gewoonten en vervlogen gebruiken.

3.000 km aan wandelpaden

Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je het beste te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de