Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

De nieuwe manier van verhalen beluisteren: Besties

De Besties-luisterkaart op je telefoon plaatsen en klaar, luisteren maar! Zo eenvoudig werkt het. Vanuit de behoefte om hun kinderen zelfstandig naar hun favoriete verhalen te laten luisteren tijdens het knutselen, onderweg of voor het slapen gaan, creëerden vaders Jobke en Niek een nieuwe innovatie, speciaal voor kinderen van 3 tot 9 jaar. De Besties-luisterkaarten met verhalen van onder andere Dikkie Dik, Dolfje Weerwolfje, Gigantosaurus, Pieter Konijn en Pim & Pom zijn vanaf nu in België te koop bij Standaard Boekhandel.

De Besties-luisterkaarten bevorderen de verbeeldingskracht, de taalontwikkeling en het inlevingsvermogen van kinderen én zorgen ervoor dat kinderen minder tijd op een scherm doorbrengen. Na een succesvolle start in Nederland waar het terugbrengen van luisterverhalen in een fysieke vorm blijkt te werken, zijn inmiddels meer dan 22 luisterkaarten verkrijgbaar. In Vlaanderen zijn de luisterkaarten verkrijgbaar in de bijna 150 winkels van Standaard Boekhandel.

NFC-technologie

Het werkt intuïtief en eenvoudig: je downloadt de gratis Besties-app, drukt het Besties-karakter uit de luisterkaart, zet deze in elkaar en plaatst hem – nadat je de app geopend hebt – op de achterkant van je mobiele telefoon. Dankzij NFC-technologie worden de luisterverhalen vervolgens automatisch afgespeeld.

Urenlang luisterplezier

In Vlaanderen waren uitgevers Clavis en Lannoo meteen enthousiast en zijn stelden hun content voor de allerkleinsten beschikbaar. Hierdoor luisteren Vlaamse kinderen tussen de 3 en 9 jaar vanaf vandaag onder andere naar de avonturen van Gigantosaurus (Vlaams ingesproken), Pieter Konijn, Vos en Haas, Anna, Dolfje Weerwolfje en Dikkie Dik. In Vlaanderen wordt afgetrapt met 9 luisterkaarten die elk ongeveer een uur aan luisterverhalen bevatten.

Shari De Puysseleir (Productmanager Jeugdboeken, Standaard Boekhandel) belicht de toegevoegde waarde van Besties: “De luisterkaarten van Besties bevatten content van zeer bekende Vlaamse en Nederlandse jeugdboekentitels en -personages. Als verkoopkanaal van de luisterkaarten zien we dit als mooie aanvulling op de boeken en audioverhalen die wij in het assortiment hebben.”

“Luisterverhalen verbeteren zowel de verbeeldingskracht als de luistervaardigheden van kinderen.”

Uitgever Sigrid Werck van Clavis Uitgeverij vindt het heel bijzonder om de avonturen van Anna, Kas & Saar en Rikki als luisterverhaal aan te bieden bij Besties: “De luisterkaarten van Besties sluiten mooi aan bij onze missie om kinderen een droomrijke, stimulerende en veilige tijd te bezorgen. Luisterverhalen verbeteren namelijk zowel de verbeeldingskracht als de luistervaardigheden van kinderen.”

Ook Uitgeverij Lannoo is blij met de lancering van Besties in Vlaanderen. “De verhalen van Vos en Haas bestaan 25 jaar en groeiden uit tot echte klassiekers. Naast de bekende kinderboeken en de animatieserie op tv, zijn de humoristische avonturen nu ook beschikbaar als luisterverhalen. Daar zijn wij als uitgeverij erg trots op. Bovendien passen de duurzame luisterkaarten goed bij ons. Door in te zetten op innovatie en nieuwe technologie bewegen we mee met de wereld om ons heen”, vertelt Sofie Van Zande (Uitgever Kinder- & Jeugdboeken, Uitgeverij Lannoo).

(foto’s: Besties)

Deze Besties-luisterkaarten zijn nu verkrijgbaar:

  • Anna’s leukste avonturen, Clavis, ISBN 9789083333526
  • Het grote Dikkie Dik luisterboek, Gottmer ISBN 9789083290959
  • Dolfje Weerwolfje – Weerwolvenfeest, WPG, ISBN 9789083285795
  • Gigantosaurus – Leuke dino-verhaaltjes, Besties Uitgeverij, ISBN 9789083290904
  • De leukste luisterverhalen van Kas en Saar, Clavis, ISBN 9789083333519
  • De leukste luisterverhalen van Pieter Konijn, Besties Uitgeverij, ISBN 9789083290966
  • Pim & Pom – Luistervriendjes, Volt, ISBN 9789083285726
  • De mooiste luisterverhalen van Rikki, Clavis, ISBN 9789083333502
  • Vos en Haas – Dag Vos, dag Haas!, Lannoo, ISBN 9789083290942

Besties-luisterkaarten zijn vanaf nu te verkrijgen in de winkels van Standaard Boekhandel voor €11,99 per kaart en in de Besties-webshop.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de