Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Efteling maakt gezonder eten gemakkelijk met ‘De Betere Keuze’

De Efteling start een nieuw horecaconcept: ‘De Betere Keuze’. Door met een label aan te geven welke voeding een gezonder alternatief is, kunnen bezoekers van het park hier eenvoudig voor kiezen. Het unieke van het concept is dat niet alleen de snoeptomaatjes en sneetjes kipfilet het label meekrijgen. Michiel van Kempen, assortimentsmanager horeca bij de Efteling: “We kiezen heel bewust voor een gezonder alternatief in iedere productgroep. Je kunt wel een salade aanbieden in de snackbar, maar mensen komen hier juist voor friet en snacks. Ook hier bieden we dus een gezonder alternatief.”

Onlangs tekende de Efteling al de ambitie ‘Gezond Uit’, waarmee ze aangeven het aanbod van gezonde voeding te willen uitbreiden.“Gezonde voeding wordt steeds belangrijker, ook tijdens een dagje uit. Meer dan 50 procent van de dagrecreanten in Nederland vindt het belangrijk dat er een gezond alternatief is. We willen hierin voorzien. En onze verantwoordelijkheid nemen. Maar wat gezond is, is voor iedereen anders. Daarom gaan we naar een nieuw concept, op basis van feiten, waarbij de gast zélf een keuze maakt. Zo is er voor ieder wat wils,” aldus Michiel. 

Minder suiker of meer vezels

De Betere Keuze is een product dat op basis van voedingswaarden beter is dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Deze producten of gerechten krijgen vervolgens een label mee, waarop staat waarom het een ‘Betere Keuze’ is. “Dit kan zijn omdat er minder suiker in zit of omdat het juist meer vezels bevat. Welbekend is natuurlijk dat volkoren producten vaak voedzamer zijn. Maar natuurlijk hebben we ook creatievere alternatieven. En we gaan de mogelijkheid bieden om te kiezen voor meer groenten in plaats van koolhydraten. Gegrilde groenten in plaats van rijst bijvoorbeeld,” legt Michiel uit.

Voor dit nieuwe concept heeft het park informatie gebruikt vanuit het Voedingscentrum. De Efteling gebruikt de Schijf van Vijf als inspiratiebron en heeft haar eigen adviespanel om advies gevraagd. “Zo zorgen we ervoor dat het concept goed aansluit bij de wensen van onze bezoeker.”

“Lekker kan altijd iets gezonder.”

Wél dat broodje worst

Voor iedere productgroep komt op termijn een gezonder alternatief beschikbaar. Denk aan een volkoren pannenkoek met vers fruit in plaats van stroop en een groentewrap in plaats van brood. Volgens Michiel moet De Betere Keuze vooral smaakvol zijn: “Vooral tijdens een dagje uit wil je lekker eten. Maar lekker kan altijd iets gezonder. Dat betekent dus wél dat broodje worst, maar dan met een volkoren broodje en een verse tomatensalsa in plaats van saus.”

Deel dit bericht.

Ook interessant.