Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Cowboy Core: het Wilde Westen op de catwalk

Van Beyoncé tot catwalk

/ Van onze fashion watcher / Met de langverwachte release van Beyoncé’s nieuwste country-album ‘Cowboy Carter’, heeft de muziekwereld niet alleen een verschuiving in geluid ervaren, maar ook in stijl. Terwijl fans zich onderdompelen in de authentieke country-klanken van Queen Bey, omarmen mode- enthousiastelingen wereldwijd een opvallende trend die het hart van de countrymuziek weerspiegelt: Cowboy Core.

Deze modetrend, geïnspireerd door de klassieke Amerikaanse westernstijl vermengd met hedendaagse mode-elementen, beheerste momenteel het modebeeld zowel op straat als online. De cowboylaarzen werden vorig seizoen voorzichtig geïntroduceerd door de early fashion fans maar we zien nu dat naast de ‘boots’ ook cowboyhoeden, talloze leder- en denimvarianten en items met franje-afwerkingen het modelandschap zullen domineren.

Dat hebben we niet enkel aan popsterren zoals Beyoncé, Harry Styles of Taylor Swift te danken, grote modehuizen toonden tijdens de voorbije modeweken heel wat country-geïnspireerde looks op de catwalk. Tijdens het mannendefilé van Louis Vuitton zagen we heel wat mannen- én vrouwenlooks passeren die perfect zouden blenden op een ranch in het Wilde Westen. Ook labels zoals Chloé en Isabel Marant lieten de cowboystijl in hun collecties tot recht komen.

“Grote modehuizen toonden tijdens de voorbije modeweken heel wat country-geïnspireerde looks op de catwalk.”

Niet enkel in het straatbeeld zie je de modetrend verschijnen. Ook op sociale media is het een hit aan het worden. Op dit moment levert een zoekopdracht op TikTok naar “cowboy core” resultaten op met video’s die meer dan 150.000 likes hebben. Wees er dus maar zeker van dat we binnenkort in de winkelstraten heel wat Cowboycore collecties mogen verwachten. Giddy up!

(foto: Unsplash)

Deel dit bericht.

Ook interessant.