Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Gong cha komt naar Vlaanderen – Eerste winkel vanaf zaterdag in Antwerpen

Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen mag Gong cha zich wereldleider in bubbletea noemen. Na de lanceringen in het winkelcentrum Docks in Brussel en afgelopen weekend in Bergen, komt de Taiwanese keten naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel wordt op zaterdag 21 januari geopend aan de Schoenmarkt in Antwerpen.

Sinds enkele jaren is de bubbletea-trend niet meer weg te denken. Het Taiwanese drankje heeft alles in huis om te bekoren: fris, kleurrijk en origineel, met de typische kleine bubbels.

Van Taiwan naar Antwerpen

Het verhaal van Gong cha begint in 1996 in Taiwan. Oprichter Wu opent er zijn eerste theewinkel. Snel wordt het merk ’the talk of the town”. Iedere dag staan mensen in de rij om de smakelijke theevariaties te proeven. Kort daarna beslist Wu om meerdere winkels te openen, met dezelfde kwaliteitsvolle recepten. In minder dan twee jaar heeft Gong cha 250 winkels over heel Azië. Maar de keten is niet veel later ook aanwezig in Australië, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Engeland, en wordt daarmee het snelst groeiende theemerk ter wereld.

Eeuwenoud vakmanschap 

In het oude China betekende ‘Gong cha’ het aanbieden van thee aan de keizer als eerbetoon. In de winkel van Wu wordt de thee bereid met het vakmanschap van een echte theemeester. Deze ambachtelijke waarden zijn nog steeds leidend voor het merk en bepalend voor het succes.

In elke winkel vind je dit eeuwenoude vakmanschap terug: het perfecte huwelijk tussen de hoeveelheid water en theeblaadjes (los, zonder zakje of poeder), de juiste temperatuur, de juiste infusietijd, geserveerd met de beste garnituur.

100 mogelijke combinaties

Dankzij de talrijke keuzemogelijkheden zijn meer dan 100 combinaties beschikbaar! Allereerst zijn er verschillende soorten dranken: originele thee en melkthee, zowel warm als met ijs, fruitthee, smoothies en koffie, waaraan je een ’topping’ kan toevoegen zoals bubbels of melkmousse van kokosmelk bijvoorbeeld. Daarna kies je de hoeveelheid suiker en/of ijs voor jouw persoonlijke thee.

Openingsweekend

Ter gelegenheid van de opening in Antwerpen op zaterdag 21 januari om 11 uur zullen de eerste 100 nieuwsgierigen de smaken Milk Tea (vegan), met de beroemde tapioca-parels, en Peach Green Tea gratis kunnen proeven. De volgende dag, op zondag 22 januari, zullen er Leeuwendansen opgevoerd worden vanaf 11 uur.

Deel dit bericht.

Ook interessant.