Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Hoe hip is jouw ontbijt? Deliveroo onthult verrassende breakfast trends

Eerder maakte PowerBlog de food trends van dit jaar volgens Deliveroo al bekend. Deze keer focussen we op ‘de belangrijkste maaltijd van de dag’ – het ontbijt. De kans is groot dat jouw ontbijt er vanmorgen bijna net hetzelfde uitzag als gisteren en de dag daarvoor. Toch merkt de bezorgservice afgelopen jaren een verandering in ons ontbijtpatroon. Er zitten heel wat bijzondere breakfasttrends in de lift, en dit zijn ze – volgens Deliveroo:

Croffles , wait what?

Jazeker, croffles. Van oorsprong uit Azië, met name uit Zuid-Korea, waar het lang als een soort streetfood werd geserveerd. Intussen razend populair op Tiktok. De croffle is een combinatie van de croissant en de wafel. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, geuren en kleuren en worden afgewerkt met verschillende zoete toppings, waaronder esdoornsiroop, fruit en chocopasta met banaan. Maar er bestaat ook een uitgebreid hartig aanbod waaronder de basilicumpestocroffle met Spaanse pepers.

A slice a day keeps the doctor away

Pizza als ontbijt? Yes please! De Italiaanse delicatesse eet je niet langer enkel ‘s avonds of over de middag als lunch. Het is vanaf nu sociaal aanvaard om je dag  te starten met pizza. Begin je dag stevig met een hartige ontbijtpizza met bacon, ei en spinazie. Iets te zwaar voor jou? Er bestaan ook gezondere versies op basis van granola met yoghurt en rode vruchten.

Een ‘soeper’ sterk begin van de dag

Soep is altijd een goed idee. Zeker ook als eerste maaltijd van de dag. Ontbijtsoepen worden al eeuwenlang overal ter wereld gedronken. Van Miso in Japan over Lablabisoep in Tunesië tot bosbessensoep in Zweden. Bovendien is een ontbijtsoep een prima  alternatief voor smoothies, sapjes of warme dranken.

‘Custard toast’: pimp je toast met yoghurt

Na de ‘baked feta pasta’ en pesto eieren is er nu: de ‘custard toast’ oftewel yoghurt toast. Het gerecht is even eenvoudig als de naam en bestaat uit een sneetje brood dat wordt afgetopt met een laagje yoghurt en een ei. De belegde boterham bak je vervolgens in de oven en werk je af met (gezonde) toppings naar keuze.

Happiness is… waking up with leftovers in the fridge

Wanneer we aan een restje gebakken rijst met kip, sushi of een pokébowl denken, linken we dat niet onmiddellijk aan een evenwichtig ontbijt. Toch wordt steeds meer de maaltijd van de avond voordien als ontbijt gegeten. Start je dag dus eens met een gezonde pasta of een Thaise curry van de dag ervoor. Onbewust ga je ook voedselverspilling tegen. Een win-win-situatie!    

“We merken dat meer en meer consumenten ook experimenteren met hun ontbijt.”   

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo Belgium: “Als foodexpert weet Deliveroo op culinair vlak steeds de nieuwste trends te spotten. Na het inluiden van de food trends van 2022 eerder dit jaar, merken we dat meer en meer consumenten ook experimenteren met hun ontbijt. Een koffie en boterham met kaas is vandaag de dag niet langer een standaardontbijt onder onze klanten.”

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de