Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Maand van de Aarde: SodaStream zet groene initiatieven in de kijker

In deze Maand van de Aarde, met als hoogtepunt de Dag van de Aarde op 22 april, onderstreept SodaStream graag zijn duurzame initiatieven en innovaties. Het bruiswatermerk blijft zich wereldwijd inzetten om de ecologische impact te verminderen en stimuleert consumenten om groener te leven.

Een groenere levensstijl

Duurzaamheid is voor de consument alsmaar belangrijker. Maar liefst 97% van de mensen uit de wens om duurzamer te leven. Dat blijkt uit een internationaal trendonderzoek uitgevoerd bij 16.000 respondenten. Met amper 10% van al het plastic afval dat in heel de wereld wordt gerecycleerd, kan de impact van consumentengedrag op het milieu niet worden overschat. Deze cijfers benadrukken het belang van duurzame alternatieven voor wegwerpplastic, een gevoel dat wordt gedeeld door 75% van de bevolking wereldwijd dat pleit voor een volledig verbod op plastic voor eenmalig gebruik. Om aan deze vraag te voldoen, biedt SodaStream herbruikbare oplossingen die afval van ‘single-use’ plastic tegengaan. Dit is voor consumenten een tastbare manier om een positieve invloed te hebben op de planeet.

“Door het gebruik van SodaStream werden vorig jaar 5,5 miljard plastic wegwerpflesjes bespaard!”

Gebruiksvriendelijke duurzaamheid

De kern van de duurzame oplossing van SodaStream ligt in de herbruikbare flessen en het gesloten kringloopsysteem van de CO2-cilinders. “Door het gebruik van plastic flessen voor eenmalig gebruik te verminderen en een circulair systeem voor CO2-cilinders te implementeren, bevordert SodaStream verantwoorde consumptie en regeneratie in elke productiefase”, aldus SodaStream. In 2023 kwam de geconsumeerde hoeveelheid koolzuurhoudende dranken door SodaStream-gebruikers overeen met ongeveer 5,5 miljard plastic wegwerpflessen van een halve liter. Met andere woorden: door het gebruik van SodaStream werden vorig jaar 5,5 miljard plastic wegwerpflesjes bespaard! Bovendien zijn de SodaStream-smaakflessen van 440 ml, zoals Pepsi, 7UP en Lipton Ice Tea, gemaakt van 100% RPET.

(foto’s: SodaStream)
Duurzame bedrijfsactiviteiten

Naast productinnovaties draagt SodaStream duurzaamheid hoog in het vaandel in al zijn bedrijfsactiviteiten. Door middel van partnerships met Enlight Renewable Energy en TerraCycle voorziet SodaStream zijn wereldwijde productielocaties van 100% hernieuwbare energie.

“Bij SodaStream is duurzaamheid niet alleen een doel, het is een verplichting die verweven is in het weefsel van alles wat we doen”, zegt Johan Schepers, General Manager Benelux bij SodaStream. “Nu we de Maand van de Aarde vieren, nodigen we consumenten uit om samen met ons op weg te gaan naar een groenere toekomst, bubbel per bubbel.”

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de