Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Nieuwe trend: gezonde drinkbouillons van Brothway

Met Brothway komt er een nieuwe trend vanuit Amerika ons land binnengewaaid: natuurlijke drinkbouillons boordevol vitaminen en mineralen. We kennen allemaal wel de klassieke kookbouillon als smaakversterker bij onze gerechten, maar dit zijn nieuwe drinkbare ‘bone broths’. Waarin verschilt zo’n bone broth van een gewone bouillon? Tijdens het koken wordt de bouillon sterk gekruid, wat het drankje gebruiksklaar maakt. Simpelweg opwarmen in de microgolf en drinken maar!

In Amerika zijn drinkbouillons of bone broths een enorme hype. Maar de drinkbouillon is ook volop in opmars in de rest van de wereld. In België neemt het team achter Belfond het voortouw met de creatie van Brothway. Het bedrijf bestormde enkele jaren geleden al de markt met artisanale en biologische fonds (de gezonde variant van het bouillonblokje), en trekt deze missie nu door naar de drinkbouillons.

(foto: Brothway)

“Als Belgische speler vonden we dat we niet konden achterblijven op de bone broth trend, waarbij we de gezondheid kunnen boosten dankzij het gebruik van lokale ingrediënten. Uiteraard is ‘healthy’ het uitgangspunt, maar het moest ook gewoon lekker én betaalbaar zijn! De combinatie van deze drie elementen is uniek, en niet alleen in België”, aldus Frederiek Ballière, oprichter van Brothway.

“In plaats van dagelijks een crème met collageen op je gezicht te smeren, kan je het ook simpelweg drinken!”

Drinkbouillons zijn een bron van collageen en eiwitten, en zorgen voor een sterker bottenstelsel en een elastischere huid. “In plaats van een dagcrème met collageen op je gezicht te smeren, kun je collageen ook simpelweg drinken!”, klinkt het bij Brothway. Daarnaast bevatten de vetarme drinkbouillons veel vitamines, mineralen en proteïnen.

Belgisch, artisanaal, biologisch en natuurlijk

Brothway verzamelt al deze gezondheidsvoordelen in een compact glazen flesje van 180 ml. De bouillons worden op artisanale wijze geproduceerd door het Brothway-team dat elke dag op zoek gaat naar biologische en natuurlijke producten uit eigen land. Tijdens het koken wordt de bouillon op smaak gebracht met verse groenten en kruiden. Na het kookproces (tot wel 72 uur) komen de voedingsstoffen en de smaak vrij. De bouillons van Brothway zijn suikervrij, zoutarm, rijk aan proteïnen en bevatten geen smaakversterkers of bewaarmiddelen.

Vijf smaken

De drinkbouillons van Brothway zijn beschikbaar met vijf smaken: chicken, beef, thai chicken, vegan en lobster. De meeste Brothway-varianten hebben dus een dierlijke basis (rund, kip, kreeft en garnaal), maar er is ook een veggie variant. Onze voorkeur gaat naar de Chicken-Curcuma, Bio Beef en Vegan Broth. Deze zijn omwille van hun zachte smaken de beste om mee te starten. De Chicken-Curcuma Bone Broth is een klassieker met een flinke portie kurkuma. De Bio Beef Bone Broth is goed gekruid en een absolute collageen-kampioen. Persoonlijk zijn we ook blij met een veggie-versie. Voor de Vegan Broth worden enkel biogroenten gebruikt, de gember zorgt voor extra smaak.

De Brothway-drinkbouillons zijn eenvoudig en snel in gebruik. Dankzij het handige formaat van het flesje, kun je de Brothway-drinkbouillons overal meenemen. Warm het flesje op in de microgolf of op het vuur, en klaar!

De Brothway-bouillons kun je op verschillende momenten doorheen de dag drinken: ’s ochtends op een nuchtere maag, als vervanger van een koffiepauze om 10 uur, na een intensieve sportsessie of als slaapmutsje voor het slapengaan. Bouillon werkt trouwens ook helend na de bevalling.

Zin om de nieuwe Brothway-drinkbouillons zelf te proeven? Op onze Instagrampagina (@powerblog.be) geven we een Brothway Discovery Box weg!

Deel dit bericht.

Ook interessant.