Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Deze vijf trends worden HOT deze zomer

Zo ben jij helemaal klaar voor zomer ’24

/ Van onze fashion watcher / Nu de bloesems opengebloeid zijn, de terrasjes weer vol lopen en de temperaturen stijgen, is het tijd om die winterlaag voorgoed van ons af te schudden en helemaal open te staan voor warme zomerdagen. En wie zomer zegt, denkt natuurlijk ook meteen aan een nieuwe garderobe.

Eén probleem, de keuze is enorm. Je kan je eindeloos blindstaren op je smartphone op zoek naar de juist outfit of verdwalen tussen de bomvolle winkelrekken. No worries, we got your back! Met deze vijf zomertrends ben je helemaal klaar voor warme, zwoele zomerdagen!

Trend 1 – Witter dan wit

Wit is en blijft dé kleur bij uitstek om te dragen tijdens de zomer. Het oogt fris en is een tikkeltje transparant. Er is niets dat meer zomers aanvoelt als een luchtige witte jurk of blouse; of je nu uit gaat eten, naar het strand gaat of een avondje gaat stappen met vrienden.

Werk wit af met denim, zilver en statementjuwelen en je bent helemaal klaar voor geweldige zomerse momenten.

Een gouden tip, probeer wit te vermijden als je uitgenodigd bent op een bruiloft. Je wil geen drama met de bruid!

Trend 2 – Metallics

Berg nog niet te snel die schitterende party-items op van je eindejaarsfeestjes. Sterker nog, leg ze zichtbaar in je kast, want goud en zilver zijn één van de grootste kleurtrends van 2024. Natuurlijk leent deze trend zich het meest comfortabel bij avondkleding, maar door het op een slimme manier te combineren met een witte top ben je helemaal klaar voor elke casual gelegenheid.

Dus blink dat zilverwerk maar op want deze trend mag je niet overslaan.

Trend 3 – Girly Girls

Op social media zijn strikken, ruches, roosjes en kant populair, en dat zien we ook bij de ontwerpers. Onder de trend ‘girlcore’ lijkt het alsof je net terug komt van je balletles of je meespeelde in een moderne versie van de serie ‘Bridgerton’.

“Het mag allemaal wat romantischer en schattiger, maar zeker niet seutig.”

Stijl je favoriete romantische rok of zwierige jurk met kleurrijke juwelen en bloemenaccessoires voor in je haar. Het mag allemaal wat romantischer en schattiger, maar zeker niet seutig. Het is 2024, dus je geeft er sowieso een moderne twist aan.

Trend 4 – Sportclub 24/24

De dagen waar sportkledij uitsluitend was voorbehouden voor fysieke activiteiten zijn voorbij. We zien sportieve looks meer en meer in onze dagelijkse garderobe. Dit seizoen krijgt onze workout-kledij ook nog eens een preppy esthetiek. Denk aan poloshirts, trainingsjasjes of tennisrokjes die zo uit een Amerikaanse University zouden komen.

Om ze minder sportief te maken kan je de look makkelijk aanpassen met je favoriete denim of gaan combineren met een high heel. Sportief maar toch sexy en elegant, in de sportclub anno 2024 kan alles!

Trend 5 – Lekker luchtig

Elke zomer wordt het alsmaar warmer. Als we rekening houden met de stijgende temperaturen op aarde, wordt het al snel duidelijk dan we deze zomer misschien wel een stuk minder willen dragen en het graag fris willen houden. De modewereld speelt hierop in door te werken met gebreide technieken die de nodige draagbare verkoeling moeten bieden. Denk gehaakte jurken en topjes.

Draag ze best in laagjes waardoor je ze makkelijk kan dragen voor dagelijkse activiteiten. Maar ga zeker voor die crochet items met zwemkledij eronder – perfect voor uitstapjes naar het strand overdag én ’s avonds!

Deel dit bericht.

Ook interessant.