Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Opgelet! Profile roept op auto goed te checken bij warm weer

Auto’s hebben veel te lijden bij warm weer. Het is belangrijk dat bestuurders hiervan bewust worden en tijdig hun auto, en dan met name de banden, laten checken.

Koen van Hamburg, Marketing- & Communicatiemanager bij Profile: “Het warme weer heeft niet alleen invloed op banden, ook het gedrag van bestuurders tijdens hitte is van invloed op de verkeersveiligheid.”

Gedrag van banden bij warm weer

Warmte heeft invloed op het gedrag en de prestaties van de banden van je auto. Zomerbanden zijn goed bestand tegen deze weersomstandigheden. Op winterbanden rijden in de zomer zorgt er echter voor dat het rubber van de banden zachter wordt. Daardoor slijt de band sneller en is de remweg langer. Dat is geen ideale situatie op de weg.

Een goede bandenspanning is altijd belangrijk voor de prestaties van je banden en auto en bij warm weer is dit nóg belangrijker. Warme lucht zet namelijk uit. Een band met een onjuiste bandenspanning kan in combinatie met warmte zachter aanvoelen. Bovendien slijt een band met een onjuiste bandenspanning sneller bij warmte dan bij normale temperaturen, wat zorgt voor minder grip op de weg en meer brandstofverbruik veroorzaakt.

Gedrag van bestuurder bij warm weer

Het is dus zaak dat de bestuurder zijn auto extra goed checkt of laat checken bij warm weer. Helaas staat het checken van de bandenspanning niet hoog op de agenda van veel bestuurders.

“Diverse studies tonen aan dat ongeveer maar een kwart van de automobilisten daadwerkelijk één keer per twee maanden de bandenspanning controleert en zo nodig de banden oppompt”, aldus Koen van Hamburg. “De bestuurder kan altijd zelf zijn banden checken of dit door de garage laten doen. Profile hecht waarde aan veiligheid op de weg bij warm weer of het rijden van lange afstanden op vakantie. Wij staan dan ook altijd klaar om de staat van de banden te checken of een uitgebreide vakantiecheck te doen.”

“Studies tonen aan dat maar een kwart van de automobilisten daadwerkelijk één keer per twee maanden de bandenspanning controleert.”

Zorg dat het in de auto niet te warm is, want dit kan het reactie- en concentratievermogen verminderen en stress veroorzaken. Om snel de ergste warmte uit de auto te krijgen, is het verstandig eerst alle ramen te openen. Als de grootste hitte uit de auto is, kunnen de ramen dicht en de airco aan. De koude luchtstroom van de airco zal je niet ziek maken zoals soms gedacht wordt. Het is wel belangrijk om de filters van de airco regelmatig te vervangen, zodat er geen pollen en ziekteverwekkers de auto in geblazen worden bij gebruik.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

Parijse musea in Olympische stemming

Tussen de sportevenementen door krijgen de 14 miljoen bezoekers die tijdens de Olympische Spelen in Parijs worden verwacht de kans om hun geest te verrijken