Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Osteosin, voor een natuurlijke herbalancering van het beenderstelsel

Met het ouder worden verliest de botmassa aan dichtheid, vooral bij vrouwen. Osteosin is het enige natuurlijke product dat inwerkt op osteoporose door het evenwicht van de botopbouw te herstellen en alle noodzakelijke bestanddelen voor sterke botten te leveren.

Bot is een levend organisme dat zich voortdurend vernieuwt en herstelt dankzij een dubbel proces. Enerzijds produceren de cellen, de osteoblasten (de metselaars) botmateriaal met behulp van calcium, magnesium, fosfor en silicium (de bakstenen); anderzijds zijn de osteoclasten verantwoordelijk voor de resorptie van bot.

Verlies van botdichtheid

Tijdens de groeiperiode is het productieproces sterker dan het afbraakproces. Op volwassen leeftijd is de activiteit van de cellen in evenwicht – anders zouden we nooit stoppen met groeien. Rond de leeftijd van 55-60 jaar is de resorptieactiviteit groter dan de botaanmaak, wat leidt tot minder dichtheid en de ontwikkeling van osteoporose. Twee factoren verergeren dit natuurlijke verschijnsel: chronische behandeling met corticosteroïden (vermindert de activiteit van de osteoblasten) en de menopauze bij vrouwen. Na de daling van oestrogeen, versnelt de botresorptie. Eén op de twee vrouwen en één op de drie mannen zal tijdens haar of zijn leven een spontane breuk oplopen ten gevolge van een verlies aan botdichtheid.

Dubbele actie 

Osteosin is het enige natuurlijke product dat bijdraagt tot de herbalancering van de botopbouw en zorgt voor een volledige aanvoer van de elementen waaruit de botten zijn opgebouwd (calcium, magnesium, fosfor, silicium, vitamine D en K1).

Het bevat een fytosomaal curcumine dat de levensduur van osteoblasten kan verlengen en de activiteit van osteoclasten kan verminderen. Deze werking is aangetoond in een dubbelblind onderzoek dat een vijf- tot zesmaal grotere doeltreffendheid aantoont in vergelijking met traditionele calciumsupplementen.

Bovendien voorziet Osteosin het lichaam van alle mineralen en vitaminen die nodig zijn voor een goede botopbouw. In de vorm van een biobeschikbaar zout van de derde generatie bevordert het een betere absorptie van calcium en magnesium om elk risico op cardiovasculaire problemen of maag- en darmstoornissen te voorkomen.

Dosering:

  • 1 tablet per dag ter preventie bij het begin van de menopauze, en vanaf de leeftijd van 65 jaar bij mannen.
  • 2 tabletten per dag in geval van bewezen verlies van botdichtheid of chronische behandeling met corticosteroïden.

Prijs: 19 euro per doos van 60 tabletten, 41 euro per doos van 180 tabletten. Verkrijgbaar in de apotheek en parafarmacie.

Osteosin is ontwikkeld door het Belgische laboratorium Normaphar.

‘Osteosin, natuurlijke herbalancering beenderstelsel’ (Tasted4you.be)

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de