Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Parijse musea in Olympische stemming

Tussen de sportevenementen door krijgen de 14 miljoen bezoekers die tijdens de Olympische Spelen in Parijs worden verwacht de kans om hun geest te verrijken met thematische tentoonstellingen.

Tijdens de Spelen van 2012 in Londen hadden musea in de Britse hoofdstad te kampen met een aanzienlijke daling in bezoekersaantallen, maar Parijs hoopt dat bezoekers van 26 juli tot 11 augustus sport en kunst zullen combineren.

In Parijs is de setting heel anders: veel culturele evenementen vinden plaats in de stad. Dus supporters komen na de sportwedstrijd meteen voorbij tal van culturele plaatsen. Een aantal musea organiseert de komende maanden tentoonstellingen met een sportthema.

Het Marmottan-Monet Museum heeft tot september een tentoonstelling ‘Kunstenaars en sport, 1870-1930’ met werken van Claude Monet, Gustave Caillebotte en Paul Signac.

Het Louvre, het meest bezochte museum ter wereld, onthult op 24 april een tentoonstelling genaamd ‘Olympisme’.

(foto: Unsplash)

Twee dagen later toont het Immigratiemuseum ‘Olympisme, een geschiedenis van de wereld’, waarin de strijd voor gelijkheid, tegen racisme en discriminatie, wordt belicht.

Onder de vele andere culturele evenementen zijn een groots bal op 22 juni in het Orsay Museum, dat doet denken aan het bal dat werd georganiseerd tijdens de Olympische Spelen van 1924 in Parijs, en een expo van oude foto’s in de tuinen van de Tuilerieën.

Bron: Reuters

Deel dit bericht.

Ook interessant.