Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Populaire verjaardagskroon Liezelijn blijft groeien

Liezelijn, het project van ondernemende mama Lies Slaets uit Brasschaat heeft de afgelopen jaren een vliegende start genomen. Onder de naam Liezelijn maakt Lies stoffen verjaardagskronen en andere producten. Wat in 2014 nog begon als een uit de hand gelopen hobby in bijberoep is ondertussen enorm gegroeid. In 2019 besliste Lies om haar bedrijf verder uit te bouwen en de sprong als ondernemer te wagen. Anderhalf jaar later is de vraag naar haar verjaardagskronen zo gegroeid dat ze de productie nu gaat uitbesteden aan maatwerkbedrijf De Kemphaan uit Hamme.

De unieke en duurzame verjaardagskronen van Liezelijn zijn een schot in de roos. Wat ooit begon met een leuke verjaardagskroon voor haar eigen zoontje groeide al snel uit tot een uit de hand gelopen hobby in bijberoep.

“Ik had helemaal niet de intentie om dit uit te bouwen tot een merk en een onderneming,” aldus Lies. “Maar de vraag naar mijn stoffen kronen bleef maar groeien. De combinatie met mijn job in het onderwijs werd daardoor alsmaar moeilijker. In 2019 heb ik de sprong gewaagd en ben ik volop voor het ondernemerschap gegaan.”

Sindsdien nam Liezelijn een vliegende start. De verjaardagskronen vind je ondertussen in een 40-tal verkooppunten in Vlaanderen waaronder enkele grotere babywinkels en webshops zoals De Gele Flamingo, Ikisgroot in Lier en The Little Ones in Wilrijk. Ook Nederland maakt kennis met de leuke producten van Liezelijn en daar hoopt Lies snel een stevige voet aan wal te krijgen.

“Ik had helemaal niet de intentie om dit uit te bouwen tot een merk en een onderneming. Maar de vraag naar mijn stoffen kronen bleef groeien.”

“Op korte tijd steeg de vraag naar de Liezelijn-producten enorm,” vertelt Lies. “Winkels bestellen vaak in bulk, en hoewel ik voor de productie 2 naaisters kan inschakelen, was dat toch telkens even stressen. Ik besefte al gauw dat ik meer voorraad zou moeten voorzien, zeker als ik verder wil groeien.” Vorig jaar verkocht Liezelijn 2000 verjaardagskronen. Dat aantal wil ze in 2021 graag verdubbelen. Het doel is om het aantal verkooppunten in België verder uit te breiden en tegelijk ook Nederland te veroveren.”

Maatwerkbedrijf

Om die cijfers te realiseren moet de productie stevig de hoogte in. Daarom doet Lies nu een beroep op maatwerkbedrijf De Kemphaan uit Hamme. “Het is een grote stap die ik nu neem met Liezelijn. Het is best wel moeilijk om een geschikt maatwerkbedrijf te vinden. Met De Kemphaan heb ik een partner gevonden die meegaat in het verhaal, meedenkt en helpt zoeken naar de juiste materialen.” Het maatwerkbedrijf gaat nu in eerste instantie de productie van de basis- en nieuwe collectie overnemen.

Met de verhuis van de productie komt er meteen ook ruimte vrij om de collectie verder uit te breiden met nieuwe stoffen en kleuren. Zo komen er op termijn een nieuwe collectie – die nu al beschikbaar is -, vlaggenlijntjes en andere producten bij. In samenwerking met Lovesomedesigns.be werkt Lies tot slot ook nog aan een collectie bedrukte themakronen en t-shirts.

Liezelijn
In 2013 maakte Lies een stoffen verjaardagskroon voor de verjaardag van haar zoon Emiel. Al snel kon Lies de vragen uit haar omgeving voor een stoffen verjaardagskroon niet meer bijhouden. Ze startte Liezelijn op in bijberoep en na een paar jaar barstte Liezelijn volledig uit haar voegen. In 2019 besloot Lies voluit voor Liezelijn te gaan en vanaf april 2021 ligt de productie bij maatwerkbedrijf De Kemphaan uit Hamme.

Deel dit bericht.

Ook interessant.