Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

PUP Plants plant nieuwe pop-ups

Het Belgische PUP Plants organiseert in 2022 opnieuw heel wat pop-ups doorheen het land. De eerste tijdelijke plantenwinkel van dit jaar is te bezoeken van donderdag 3 tot en met zondag 6 maart in Dok Noord in Gent. Later dit jaar staan ook nog Brussel, Mechelen, Ronse, Antwerpen, Brugge, Genk, Kortrijk en Leuven op de agenda. “Maar liefst 66% van de meer dan 400 plantensoorten is van Belgische makelij”, vertelt Roxanne van PUP Plants.

PUP Plants organiseert pop-ups met hippe kamerplanten op verschillende locaties. Voor de eerstvolgende editie is het de beurt aan Dok Noord in Gent. Roxanne: “We zetten ook in op groen rondom het huis. We geven graag inspiratie om je ruimte buiten – hoe groot of klein ook – zo biodivers mogelijk te maken. Denk maar aan bloembollen, zaden, groene muren, verticaal groenten kweken, groene daken of een kleine fruitboom op je terras.”

Elk jaar komen er nieuwe soorten planten op de markt en ook de zeldzaamste soorten worden niet vergeten. “Op de pop-up zal je de bekende Monstera Adansonii Variegata kunnen vinden, maar evengoed ook de plantjes van het type Philodendron Florida Beauty”, legt Roxanne uit. “De eerste editie van ons splinternieuwe PUP magazine zal je er uiteraard ook kunnen vinden. Dit magazine focust vooral op de verzorging van planten, maar interieurliefhebbers zullen eveneens aan hun trekken komen. Daarnaast zullen er tijdens de pop-up heel wat activiteiten plaatsvinden. Denk maar aan de workshops voor jong en oud van Planttrekker waarin je je eigen terrarium leert creëren.”

“Kamerplanten verminderen stress en dragen bij aan een goed geheugen.”

Alleen maar voordelen

“Kamerplanten blijven hot en happening, ze zorgen voor een aangenaam en fleurig gevoel in huis. Daarnaast verminderen ze stress en dragen ze bij aan een goed geheugen waardoor je beter presteert. Het is daarom een heel goed idee om planten in je werkkamer of op je kantoor te plaatsen”, aldus Roxanne. “Ook in de badkamer bewijzen heel wat kamerplanten hun nut. Zo kom je helemaal tot rust in een lekker warm bad, omringd door al het groen van je eigen planten.” Voor wie niet veel plaats in huis heeft, raadt Roxanne aan om te kiezen voor hangplanten, of om verschillende kamerplanten met elkaar te combineren in een hoekje van de woning.

Deel dit bericht.

Ook interessant.