Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Reductin Anti-Aging op basis van boswelliazuur voor een zichtbaar jongere huid

Om fotoveroudering tegen te gaan hebben de Reductin-laboratoria ‘Reductin Anti-Aging’ ontwikkeld, een emulsie die boswelliazuur bevat. Boswelliazuur is een actief ingrediënt dat bekendstaat om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

De hars van de Boswellia serrata, een plant oorspronkelijk afkomstig uit India en Afrika, wordt al duizenden jaren gebruikt om zijn antiverouderende eigenschappen en bevat boswelliazuur, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Laboratoria zijn erin geslaagd dit zuur te extraheren om de vele eigenschappen ervan te bestuderen. ​ 

Een recente studie heeft het positieve effect op de fotoveroudering van de huid aangetoond door een crème met 0,5% boswelliazuur aan te brengen. Na een maand dagelijks gebruik op één helft van het gezicht zagen de testpersonen een aanzienlijke verbetering van de textuur en de fijne lijntjes op het behandelde deel van de huid. Onderzoeken toonden ook een verbeterde elasticiteit, een verminderd talggehalte en remodellering van het huidweefsel.

Neutraliseert fotoveroudering

Blootstelling aan uv-stralen veroorzaakt fotoveroudering van de huid, met als gevolg rimpels, bruine vlekken, huidverslapping en verlies van elasticiteit. Dit komt door de oxidatie van huidcellen, die vroegtijdig verouderen.

Reductin Anti-Aging bevat 3,5% boswelliazuur. Door in te werken op collagenase, een enzym dat collageen vernietigt, versterkt boswelliazuur de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het heeft ook een krachtige antioxiderende werking.

(foto: Reductin)

Lichte textuur

Geformuleerd als een smeltende, niet-vette emulsie die snel door de huid wordt opgenomen, wordt Reductin Anti-Aging best gebruikt op het gezicht en lichaam voordat de dagelijkse verzorging wordt aangebracht. Het kan ook worden gebruikt als aftersun product om huidveroudering door uv-stralen te voorkomen. Voor zichtbare resultaten wordt een langdurige behandeling aanbevolen, ’s ochtends en ’s avonds.

Reductin Anti-Aging is verkrijgbaar in 30 ml bij apotheken, drogisterijen en online apotheken.

Deel dit bericht.

Ook interessant.