Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

SodaStream deelt voortaan info over ecologische voetafdruk

SodaStream gaat vanaf nu de ecologische voetafdrukgegevens, gecertificeerd door de onafhankelijke organisatie Carbon Trust, bekendmaken voor zijn bruiswatertoestellen. Zo is de consument nog beter geïnformeerd over de duurzame keuze.

SodaStream geeft al het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en het besparen van plastic afval door een nieuwe manier van drinken aan te bieden. Afgelopen Earth Day (22 april 2021) beloofde het bedrijf om wereldwijd 72 miljard plastic wegwerpflessen te besparen tegen 2025. Eén herbruikbare SodaStream-fles bespaart tot duizenden plastic flessen voor eenmalig gebruik. Transparantie over de ecologische voetafdrukgegevens is een verdere uitbreiding van SodaStreams inzet voor de planeet.

Carbon Trust

Carbon Trust is al meer dan 20 jaar pionier op het gebied van decarbonisatie voor bedrijven, overheden en organisaties over de hele wereld. Als onderdeel hiervan meet en analyseert de onafhankelijke organisatie de ecologische voetafdruk van bedrijven, toeleveringsketens en producten.

Engagement voor de toekomst

SodaStream behaalde het ‘Reducing Carbon Footprint Label’ voor de Spirit Starter Pack (inclusief bruiswatertoestel, herbruikbare fles, koolzuurcilinder en verpakking). Het label is tevens een engagement voor de toekomst, want het vereist een tweejaarlijkse hercertificering, waarbij moet worden aangetoond dat de ecologische voetafdruk blijft verminderen.

“We willen consumenten bewuster maken van hun duurzame keuze.”

“We willen de consumenten bewuster maken van hun impact op het milieu en de CO2-uitstoot is duidelijk kwantificeerbaar, dus we zijn hier graag transparant over. Zeker nu klimaat en milieu wereldwijd hoog op de agenda staan”, aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux.

In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Carrefour, Colruyt, Coolblue, Delhaize, Hubo, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de