Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Meer sfeer in de slaapkamer? Meubelen Jonckheere geeft tips

Een slaapkamer kun je op eindeloos veel manieren aankleden en inrichten. En je hebt helemaal niet veel nodig om een heel andere look te creëren. De Belgische meubelwinkel Jonckheere deelt enkele tips voor de aankleding van je nieuwe slaapruimte.

Kies het perfecte beddengoed

De keuze van beddengoed bepaalt in grote mate de look van je slaapkamer. Ga je voor een effen dekbedovertrek of kies je liever voor een drukkere print? Een hoogwaardig beddengoed zorgt gegarandeerd voor een betere nachtrust.

De ideale kleurencombinatie

Kleuren bepalen de sfeer in de slaapkamer. Kies dus zorgvuldig welke kleur je bijvoorbeeld op de muren wil. Aan de hand van deze kleur, kun je een kleurenpallet maken door kleuren te kiezen in dezelfde tinten of door net een andere kleur toe te voegen om contrast te creëren.

Wil je graag een warme en gezellige uitstraling? Kies dan voor rood of roze. Blauw, groen en bruin geven de ruimte een natuurlijke en rustgevende indruk geven. Wat je ook kiest, probeer zeker één stijl aan te houden binnen deze ruimte. Zo wordt er eenheid gecreëerd en vermijd je chaos.

Dynamiek in je slaapkamer

Combineer verschillende materialen Bestaat je beddengoed uit katoensatijn? Voeg dan bijvoorbeeld een bedsprei, deken of extra kussens toe in een heel andere stof. Dit geeft direct meer uitstraling aan de slaapkamer. Voor de finishing touch kun je een luxueus tapijtje toevoegen.

Chique accessoires

Wanneer je een effen dekbedovertrek hebt, kun je een bedsprei en extra kussens voorzien met een leuke print. Zo geef je de ruimte een speels karakter. Heb je een overtrek met leuke print? Kies dan een effen kleur voor de accessoires. Zo creëer je meer rust.

Meer groen

Wanneer je slaapkamer op punt staat en je hebt nog wat plaats, voeg dan gerust enkele planten toe aan de ruimte. Naast decoratief, zijn ze ook zeer nuttig. Veel planten hebben een luchtzuiverende werking en geven extra zuurstof. Dit zorgt dan weer voor een betere nachtrust.

Deel dit bericht.

Ook interessant.