Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Twistiti: Belgische design horloges voor kinderen

Twistiti werd in 2013 ontworpen en is uitgegroeid tot meer dan een Belgisch horloge met een intelligent ontwerp voor kinderen. Vandaag de dag maakt het deel uit van een eenvoudige en effectieve onderwijsmethode: het vervangen van getallen door duidelijke symbolen om kinderen te helpen hun weg in de tijd te vinden. Deze vernieuwing is nu al de bondgenoot van 25.000 gezinnen en werd geïntegreerd in het curriculum van een honderdtal lagere schoolklassen in België.

Twistiti biedt educatieve en design horloges om kinderen te begeleiden in de cruciale fase van het leren lezen van de tijd. De Twistiti horloges zijn speciaal gemaakt voor kinderen die de tijd nog niet kunnen lezen (maar die zich wel bewust zijn van het verstrijken van de tijd) en voor hun ouders die oriëntatiepunten willen bieden in de chronologie van een dag. Tussen 3 en 6 jaar hebben kinderen behoefte aan een alternatieve methode voor getallen, waarbij voorrang wordt gegeven aan meer bekende concepten. “We hebben eigenlijk de 12 uren vervangen door 12 kleuren en de minuten door dierensymbolen. Een beproefde methode die onze horloges een echte plaats geeft in het leren van de tijd. Het kind is dan beter voorbereid op het gebruik van een meer traditioneel horloge, zoals het door Twistiti ontwikkelde model met getallen”, legt Léopold le Hardÿ, oprichter van het merk, uit.

Een pedagogische methode die door professionals wordt gebruikt

Het doel van het Belgische merk Twistiti was altijd al hetzelfde: ervoor zorgen dat kinderen in hun eigen tempo vertrouwd geraken met de basisprincipes van het lezen van de tijd. Deze speelse manier om hun weg in de tijd te vinden ging niet ongemerkt voorbij bij leerkrachten, die regelmatig contact opnemen met Léopold le Hardÿ om educatief materiaal te maken op basis van de Twistiti-collectie. “De methode is ideaal en de vooruitgang van de kinderen is indrukwekkend. Ik gebruik de Twistiti klok ook elke dag in mijn klaslokaal”, bevestigt Marie Georis, lerares aan de Gemeenteschool van Chaumont.

Kenmerken van de horloges
  • Roestvrijstalen behuizing met glasplaat
  • Waterbestendigheid tot 50 m
  • Armband verwisselbaar via een ‘easy clip’
  • Fotoluminescente symbolen
  • Nauwkeurige en betrouwbare kwartsbeweging
  • 2 jaar garantie
Made in Belgium

In 2013 creëerde Léopold le Hardÿ het Belgische merk Twistiti. De collectie innovatieve horloges is  gebaseerd op zijn passie voor het maken van horloges, maar vooral op zijn ervaring met zijn petekinderen. Het resultaat is een verzameling van design- en praktische objecten die kinderen in staat stellen hun weg in de tijd te vinden en te leren hoe ze met vertrouwen de tijd kunnen lezen. Vandaag de dag is Twistiti een Belgisch merk dat wordt geëxporteerd naar overal in Europa en Canada.

‘De producttest Twistiti’ (Radio2.be)

Deel dit bericht.

Ook interessant.