Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Unieke expo ‘Intimate Conversations’ op zesde verdieping Steigenberger Wiltcher’s Brussels

Het prestigieuze grand hotel Steigenberger Wiltcher’s in hartje Brussel zet zijn culturele verjonging voort. De sleutels van de acht kamers op de zesde verdieping worden van 22 tot en met 24 april toevertrouwd aan hedendaagse kunstenaars. Ze hebben de gelegenheid om de ruimtes een nieuwe look te geven. De kamers worden het toneel van verschillende artistieke voorstellingen. Of wanneer kunst zichzelf overstijgt in de zesde hemel. 

‘Intimate Conversations’ is een nieuwe samenwerking tussen Steigenberger Wiltcher’s en het kunstplatform Engarde. In elk van de acht kamers zullen kunstenaars, die door het platform voor hedendaagse kunst Engarde werden geselecteerd, de ruimte opfleuren met hun universum. Een gepersonaliseerd doek, een literair werk dat doet nadenken, of een spontane creatie. De vrijheid is totaal, zolang het past bij de locatie. Dit zal ongetwijfeld ‘intieme gesprekken’ opleveren tussen de zintuigen van de bezoekers, die volop geprikkeld worden, en de geëngageerde expressie van de kunstenaar die de ruimte volledig zelf heeft ingevuld.

Naast deze intieme gesprekken of confrontaties is het niet uitgesloten dat de ruimten uitgroeien tot ware showzalen met rollenspelen, acteurs en muzikale en/of geluidseffecten. En niet te vergeten een lichtshow, die de bezoekers van de duisternis naar het licht en weer terug zal leiden.

Zo flaneert de bezoeker van kamer tot kamer. Van een fresco bestaande uit verschillende foto’s naar een andere zaal die kleurrijk is ingericht, of naar een derde waarin de dualiteit van beeld en geluid compleet is. Verderop zullen combinaties van texturen, textiel en fotomontages en andere collages een bijkomende dimensie geven, geleid door geluid en licht.

(foto: Steigenberger Wiltcher’s)

Op 22 april is een openingsavond gepland waaraan drie prestigieuze merken hun medewerking zullen verlenen. Guerlain zal de geuren van zijn nieuwe parfumcreaties onder de titel “L’art et la Matière” verspreiden en ze aanpassen aan de creaties van de kunstenaars. La Maison Chopard – waarvan de Brusselse boetiek op de Waterloolaan gelegen is – zal tijdens de openingsavond zijn horloge- en juwelencreaties aan de gasten voorstellen in het majestueuze kader van een van de zalen van het Steigenberger Wiltcher’s Hotel. Tot slot kunnen bezoekers zich laten verleiden door La Maison de Champagne Taittinger, dat gedurende de hele artistieke reis zijn cuvée Prélude Grands Crus zal aanbieden. 

Bezoek aan de expo Intimate Conversations is gratis mits online reservatie. Via de sociale media van Steigenberger Wiltcher’s zijn er vip-kaarten voor de openingsavond te winnen.

Deel dit bericht.

Ook interessant.