Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Unieke tentoonstelling van Jan Verheyen in AZ Monica Antwerpen

Vanaf zaterdag 20 april is gedurende twee opeenvolgende weekends het werk van kunstenaar Jan Verheyen te ontdekken in campus Antwerpen van het AZ Monica. Na een herseninfarct, met als gevolg een verlamming van de linkerkant, en een uitdagende revalidatie in het AZ Monica vond Verheyen kracht in kunst. De Antwerpenaar toont zijn veerkracht in deze unieke tentoonstelling van overwegend digitale werken in campus Antwerpen.

In maart 2023 werd muzikant, gitarist, tekenaar en schilder Jan Verheyen (68) getroffen door een herseninfarct. Hierdoor is hij verlamd in zijn linkerarm en -been. In april kwam hij terecht in Apra, de revalidatieafdeling van het AZ Monica, waar hij begon aan een intensief revalidatietraject. Het is in deze periode dat Verheyen op het idee kwam om een speciale expo te ontwikkelen in het ziekenhuis.

Al snel drong het tot me door dat gitaar spelen waarschijnlijk niet meer zou lukken”, aldus Jan Verheyen. “In mijn vrije tijd, tussen kine-, ergo- en logotherapie, ben ik beginnen tekenen op mijn digitale tablet. Wanneer ik inlog, voel ik me meteen in mijn atelier. Na de revalidatieperiode ben ik weer analoog beginnen werken. Ik wilde deze expo maken, met voornamelijk digitaal werk, bedoeld als opsteker voor andere patiënten.”

De unieke expositie is vrij te bezoeken in campus Antwerpen op 20 en 21 april, en op 27 en 28 april, telkens tussen 14 en 19 uur.

Deel dit bericht.

Ook interessant.