Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

VIDEO: Baywatch-acteur David Hasselhoff en SodaStream redden zeeschildpadden

Op 22 april is het de Dag van de Aarde. Wereldwijd wordt dan stilgestaan bij het belang van zorg voor onze planeet. SodaStream ziet het groter, en viert de héle maand april ‘Earth Month’ met een indrukwekkende – én grappige – campagnevideo met niemand minder dan David Hasselhoff. Daarin kondigt de Baywatch-ster aan dat SodaStream een zeeschildpad kan redden per verkocht bruiswatertoestel.

SodaStream blijft trouw aan zijn duurzame missie én de typische humoristische ondertoon van zijn campagnes. Met een knipoog naar zijn rol in de populaire tv-serie uit de jaren 90, vertolkt Hasselfhoff in de internationale SodaStream-campagne opnieuw een strandredder. Alleen toont hij deze keer hoe je zeeschildpadden kunt redden.

Als onderdeel van de strijd tegen afval van wegwerpplastic, om te vermijden dat het in de oceanen belandt, gaat SodaStream een samenwerking aan met SEE Turtles, een ngo die zich inzet om zeeschildpadden wereldwijd te beschermen. Zonder deze zeedieren zou het ecosysteem grondig verstoord worden. Met dit initiatief verbindt SodaStream zich tot het redden van een zeeschildpad voor elk bruiswatertoestel dat wereldwijd gedurende de maand april wordt verkocht. De opbrengst zal worden gedoneerd aan SEE Turtles.

“SodaStream streeft voortdurend naar oplossingen om het milieu en de planeet nog beter te beschermen”, aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux. “Dit jaar gaan we weer een stap verder met de allergrootste campagne naar aanloop van Earth Day tot nu toe, die de hele maand april zal duren. Bij SodaStream vieren we dus eigenlijk ‘Earth Month’. Met deze campagne stimuleren we mensen niet alleen om de oceanen te vrijwaren van afval van wegwerpplastic, maar geven we hen ook de kans om bedreigde babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden.”

“Ieder van ons moet zijn of haar individuele verantwoordelijkheid nemen voor een duurzamere wereld. Niets doen is géén optie.”

“Ik ben vereerd om met SodaStream mee te werken aan de strijd voor het milieu en om aandacht te vragen voor de bedreiging van zeeschildpadden en onze stranden”, vertelt de Amerikaanse acteur David Hasselhoff. “Dit is een zaak waar ik sterk in geloof. Ik hoop dat we deze dringende kwestie wereldwijd op de agenda kunnen zetten. Het is geweldig om deel uit te maken van dit initiatief –‘SodaStream Rocks’! De Earth Day-campagne van SodaStream is nodig om internationaal de aandacht te vestigen op het belang van zorg voor onze planeet. Ieder van ons moet zijn of haar individuele verantwoordelijkheid nemen voor een duurzamere wereld. Niets doen is géén optie.”

“SEE Turtles is verheugd om samen te werken met SodaStream, om babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden en de consumptie van wegwerpplastic te verminderen”, aldus Brad Nahill, CEO van SEE Turtle. “Via ons programma ‘Billion Baby Turtles’ zal de steun van SodaStream beschermingsprogramma’s helpen op meer dan 20 belangrijke neststranden in 16 verschillende landen.”

Deel dit bericht.

Ook interessant.

3 Valentijnscocktails om mee te scoren

Iemand die een originele cocktail/mocktail – mét liefde – voor jou bereidt, wat verlang je nog meer voor Valentijn?! Verras je (toekomstige) geliefde met deze