Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

VIDEO: ZOO Planckendael Express rijdt voortaan op gas

ZOO Planckendael steekt zijn shuttlebus ZOO Planckendael Express in een groen jasje. De Express vervoert jaarlijks 50.000 bezoekers van Mechelen station naar het dierenpark en terug. Tot voor kort werden daar traditionele bussen op diesel voor ingezet. Vanaf de paasvakantie worden bezoekers opgepikt door twee gloednieuwe CNG-bussen die rijden op gas. Het initiatief past in het duurzame karakter van het park.

ZOO Planckendael zet samen met busmaatschappij Hansea jaarlijks twee bussen in voor het vervoer van zijn bezoekers van en naar station Mechelen. Die bussen worden nu vervangen door twee gloednieuwe bussen van MAN die rijden op CNG, wat staat voor Compressed Natural Gas of samengedrukt gas.

“CNG is een comfortabel, voordelig en duurzaam alternatief voor brandstoffen als benzine en diesel”, zegt Didier Hendrickx van sectororganisatie gas.be. “Bussen die rijden op CNG stoten 90% minder stikstof, 77% minder fijn stof en tot 16% minder CO2 uit. Een bijkomend voordeel van CNG is dat gas verspreid wordt naar de tankstations via een ondergronds gasnet. Er hoeven dus geen tankwagens de baan op om de tankstations te bevoorraden.”

Klaar voor de toekomst

ZOO Planckendael kiest niet toevallig voor CNG-bussen. Het is een bewuste keuze om nog meer in te zetten op duurzaam vervoer. Dries Vanhove, Manager Guest Services: ”Als dierenpark ligt duurzaamheid ons nauw aan het hart. Wie ervoor kiest om met de trein naar Planckendael te komen, kiest voor een groen transportmiddel. Die keuze willen we ook in het tweede deel van de reis ondersteunen door een duurzame rit op de ZOO Planckendael Express aan te bieden.” De shuttlebus rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september tijdens de openingsuren van ZOO Planckendael.

Het dierenpark onderzoekt de mogelijkheid om de CNG-bussen in de toekomst te laten rijden op biomethaan, waardoor een rit van en naar ZOO Planckendael volledig CO2-neutraal wordt.

Deel dit bericht.

Ook interessant.