Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Viktor Verhulst dit jaar peter van de Sinksenfoor: vanaf 18 mei in Antwerpen

Van zaterdag 18 mei tot en met zondag 30 juni staat Vlaanderens bekendste kermis opnieuw op Spoor Oost in Borgerhout. De Sinksenfoor zal dit jaar meer dan 150 attracties en verbruikskramen tellen, goed voor één kilometer kermisplezier. En dat maar liefst zes weken lang!

(foto: Visit Antwerpen)

Tijdens het pinksterweekend gaat de jaarlijkse Sinksenfoor van start, de grootste kermis van het land. Als peter van de Sinksenfoor kozen de foorkramers dit jaar voor Viktor Verhulst. Naast de traditionele kramen zijn er ook enkele opvallende attracties:

Reuzenrad

Het Reuzenrad is één van de meest herkenbare attracties van de foor. Het rad is 50 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. In een gondel is plaats voor zes personen, ideaal dus voor het hele gezin.

V Maxx

Mag het nog wat hoger zijn? De hoogste en snelste attractie is ongetwijfeld de V Maxx. Hier draaien twee gondels aan 120 kilometer per uur rond tot 60 meter hoogte. Adrenaline gegarandeerd!

Sky Glider

We’re flying hiiiigh… Letterlijk. Neem plaats in de stoeltjes van de Sky Glider en zweef rond op 40 meter hoogte.

Modul Rotor

De Modul Rotor is uniek in België. De kleefwand is ondertussen 50 jaar oud, maar ziet er nog steeds hetzelfde uit. De attractie is een soort centrifuge. Doordat je razendsnel ronddraait, kleef je hier letterlijk aan de wand. 

Cake Walk

Ben je op zoek naar een laagdrempelige attractie? Probeer de Cake Walk eens. Hier volg je een grappig bewegend traject vol hindernissen. Hoe vlot loods jij je door de lopende banden, bewegende trappen en trillende vloeren? 

Autoscooter

De Autoscooter ken je wellicht beter als de botsauto’s. Dit is een absolute klassieker van de Sinksenfoor.

De kermis is op weekdagen, behalve op woensdagen, vanaf 16 uur open. Op woensdagen en in het weekend al vanaf 14 uur. De kermis sluit om middernacht (uitzondering: pinksterzondag), behalve op vrijdag (tot 1 uur) en op zaterdag (tot 2 uur). Bij zonsondergang in het Reuzenrad genieten van de lichtjes van de foor, dat vinden wij héél romantisch!

Deel dit bericht.

Ook interessant.

Parijse musea in Olympische stemming

Tussen de sportevenementen door krijgen de 14 miljoen bezoekers die tijdens de Olympische Spelen in Parijs worden verwacht de kans om hun geest te verrijken

48 uur in Lissabon – Onze beste tips

Eén van de beste plekken om bezienswaardigheden, geluiden en smaken op te snuiven is Lissabon. We sommen graag alle ingrediënten op voor een onvergetelijke reis