Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Waterf###, 320 euro per persoon besparen?!

De Vlaming blijft verknocht aan flessenwater en dat kunnen ze voelen in hun portemonnee. Kraanwater is een volwaardig alternatief: het is goedkoper, milieuvriendelijker en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Die boodschap brengt AquaFlanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. De organisatie lanceert een nieuwe bewustmakingscampagne ‘Waterf###’ om de financiële voordelen van kraanwater in de kijker te zetten. De gemiddelde Vlaming kan per jaar maar liefst 320 euro sparen door voor kraanwater in plaats van flessenwater te kiezen.

Onbekend is onbemind

Uit een recent marktonderzoek blijkt dat slechts 11% van de Vlamingen weet dat een kubieke meter (1 m³) kraanwater – 1000 liter dus – minder dan 5 euro kost. De helft schat de prijs een pak hoger in dan die eigenlijk is. Zij beseffen ook niet dat kraanwater een stuk goedkoper is dan flessenwater. Daar wil AquaFlanders verandering in brengen met ‘Waterf###’, een bewustmakingscampagne rond de prijs van kraanwater. De gemiddelde Vlaming kan per jaar maar liefst 320 euro besparen! Daar wil de watersector op inspelen.

“320 euro besparen, Waterf###!?” is dan ook de slogan van de campagne. Dat bedrag is heel wat. Dat is twee jaar je favoriete series en films streamen. Dat is een nieuwe grasmaaier. Dat is een mooi centje voor op de spaarrekening.

Hoeveel jij, jouw gezin, organisatie of vereniging precies kan besparen? Dat bereken je met het waterkompas op Kraanwater.be. De campagne zal verschillende maanden duren. AquaFlanders en de waterbedrijven willen met deze boodschap een zo breed mogelijk doelpubliek bereiken, zowel online als offline. “Waterf###?!” Het zal veel Vlamingen de komende maanden bezig houden.

Carl Heyrman, algemeen directeur AquaFlanders: “We willen de Vlaming ervan bewustmaken dat je enorm veel geld kan besparen door kraanwater te drinken in plaats van flessenwater. Daarnaast benadrukken we de kwaliteit en het duurzame karakter van kraanwater: geen verpakking of transport. Goedkoop wil dus niet zeggen ‘minder waardevol’, wel integendeel.”

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de