Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Week van de Fair Trade – Rombouts presenteert Virunga-koffie

Naar aanleiding van de 21e Week van de Fair Trade, van 5 tot 15 oktober 2022, lanceert het Belgische koffiemerk Rombouts ‘Virunga-koffie’, fairtrade koffie die tot stand komt in samenwerking met de koffieboeren van het Congolose Virunga Park.

De zuivere Arabica-koffie biedt een mix van zachte en fruitige noten en is het resultaat van het werk dat Rombouts uitvoert met het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo. De armoede rond het Virunga Park leidt tot stroperij van wilde dieren – denk maar aan de bijna uitgestorven berggorilla’s – en ontbossing. Rombouts garandeert de bewoners van het park een stabiele tewerkstelling in de koffieplantages, om de biodiversiteit en de ontwikkeling van deze regio te behouden.

Het Virunga Park ligt in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 7800 vierkante kilometer en wordt internationaal erkend voor zijn uitzonderlijk rijke biodiversiteit en unieke, ongeëvenaarde landschappen en ecosystemen. Het Virunga Park, dat ten prooi is gevallen aan intensieve ontbossing en stroperij, wordt net als het Amazonewoud ernstig bedreigd.

(foto’s: Koffie Rombouts)

Rombouts bevestigt jaar na jaar zijn engagement voor eerlijke handel. Al sinds 1992, na een persoonlijke ontmoeting met Frans van der Hoff (oprichter van het Max Havelaar-label), brengt Rombouts Fairtrade-producten op de markt.

“Zo zijn stroperij en ontbossing niet langer een noodzaak om te overleven.”

Xavier Rombouts, Gedelegeerd Bestuurder: “Door de ondersteuning van lokale coöperaties, bieden we de plaatselijke bevolking eerlijk werk op de koffieplantages. Zo zijn stroperij en ontbossing niet langer een noodzaak om te overleven. Deze langetermijnsamenwerkingen leveren ook een duurzame bijdrage aan de economische ontwikkeling.”

De Virunga-Koffie van Rombouts is 100% Fairtrade-gecertificeerd: verhandeld, gecontroleeerd en afkomstig van Fairtrade-producenten. Beschikbaar als losse bonen (7,40 euro per 250 g) en in composteerbare voorgedoseerde koffiefilters (3,69 euro per 10 stuks).

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de