Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Wordt pizza bakken het nieuwe bbq’en? Volgens Pizzabol wél

De verkoop van pizzaovens voor thuis gaat in stijgende lijn, ook in België. Maar zelf deeg maken is vaak nog een drempel. De Belgische start-up Pizzabol wil die nu wegnemen.

Voorspellen ze een zonnig weekend? Dan halen we massaal de BBQ boven! Hoewel de BBQ een klassieker blijft in Vlaanderen, wordt er steeds vaker naar alternatieven gekeken. Pizza is de koploper. Gezonder, gevarieerder, een eindeloze reeks aan vegetarische toppings… Meer en meer mensen zien de verrassende voordelen van de Italiaanse klassieker. Zo is er wereldwijd en in België een sterke groei van de verkoop van pizzaovens voor thuisgebruik. Maar ook wie geen speciale pizzaoven in huis heeft, hoeft niet langer op zijn honger te zitten. De Belgische innovatie Pizzabol is op missie om iedereen thuis heel eenvoudig Napolitaanse pizza te laten maken die het niveau van een toppizzeria haalt. Met heel krokant, luchtig en licht pizzadeeg. Ingevroren en klaar om elk moment om te toveren in een echt professionele pizza. Want het deeg maakt wel degelijk de pizza.

Vakmanschap

Jonas Van Eyck, oprichter van Pizzabol voelt ook de stijgende populariteit van samen pizza maken. “Nu we eindelijk van de eerste zonnige dagen mogen genieten, is het tijd voor pizza en pizza parties. Want samen pizza maken is de perfecte sociale activiteit, én meteen ook een interessant alternatief voor barbecue. Iedereen neemt wat beleg mee, je bestelt een aantal pizzabollen en je bent vertrokken.” Maar om het deeg even goed te krijgen als in een echte Italiaanse pizzeria, is vakmanschap nodig. Niet iedereen heeft daar het geduld voor. Een voorgemaakt deeg als Pizzabol is dan een makkelijke oplossing. “Jaren heb ik mijn recept voor pizzadeeg blijven finetunen tot ik er helemaal tevreden mee was. Ik ben zelfs weken met mijn camper doorheen Italië tot in Napels gereden om de laatste details goed te krijgen. Met het juiste deeg in huis werd het plots zo makkelijk om thuis zelf toppizza’s klaar te maken. Zelfs in een gewone keukenoven, zonder extra hulpmiddelen. Dat moest ik gewoon met de wereld delen”, vertelt Jonas.

“We willen dat er in de toekomst nooit iemand thuis een slechte pizza hoeft te eten.”

Pizzabol kende al een sterke start. Zo werden ze vorig jaar door de Sabato Food 100 van de krant De Tijd verkozen tot innovatief product van 2023. Bestellen doe je online, enkele dagen later worden de Pizzabollen diepgevroren bij je thuis geleverd. Sinds enkele maanden kan je ook een select aantal Delhaize-winkels terecht en elke week komen er nieuwe winkelpunten bij. Het Belgische bedrijf neemt zijn missie heel serieus: “We willen dat er in de toekomst nooit iemand thuis een slechte pizza hoeft te eten. We willen daarom niet zomaar deeg verkopen. We willen de mensen ook leren hoe je heel eenvoudig tot heel lekkere resultaten komt. Het is echt niet moeilijk. Het deeg is zo geoptimaliseerd dat iedereen meteen een heel goed resultaat heeft.”

Makkelijk en gezond

Het deeg is niet alleen makkelijk maar ook gezond. Pizzabol bevat geen bewaarmiddelen, slechts 1% vet en is licht verteerbaar. Een gezonde basis, maar een pizza moet natuurlijk ook belegd worden. Ook daar wil het culinaire merk een inspiratie zijn. Want het hoeven niet altijd de klassieke pizza’s te zijn. Zo geven ze op hun Instagram-kanaal tips voor topping. “Een pizza met asperges, gele courgette en pistachenoten? Met het juiste deeg onweerstaanbaar lekker”, aldus Jonas.

(foto’s en video: Pizzabol)

Deel dit bericht.

Ook interessant.

SodaStream-smaken in een nieuw jasje

De bekende frisdranksmaken van SodaStream (Pepsi, Lipton Ice Tea, 7UP, Mirinda en hun Zero-varianten) kregen een nieuwe look. Voortaan herken je de smaakflesjes aan de