Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

[OnlyFashion] Festivalmode: de échte headliner op de affiche?

Van mini tot grunge

/ Van onze fashion watcher / Het festivalseizoen staat voor de deur en het is tijd om na te denken over je perfecte festivaloutfit. Of je nu kiest voor ultiem comfort, je mooiste kleding uit de kast trekt, of een combinatie van beide, in 2024 zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar vanwaar komt die drang om er ‘flawless’ uit te zien op de festivalweide?

Woodstock wordt vaak gezien als de blauwdruk voor festival fashion. Het muziek- en kunstfestival in de jaren 70 was een modderige catwalk voor jongeren die zich wilden bevrijden van ‘de vaste waarden’. Qua mode betekende dit patchwork denim en lang haar. Deze rebelse stijl zette zich voort in de jaren zeventig en tachtig, toen Britse punks hun toevlucht zochten op Glastonbury, en in de jaren 90 tijdens Lollapalooza, waar flanellen overhemden de norm waren.

“Ook mannen houden van cropped T-shirts of héél korte shorts. Met deze trend kan je alleen maar hopen op een broeiende, hete festivalzomer.”

In de jaren 2000 veranderde het tij dankzij de tabloidcultuur. Festivalgangers waren minder geïnteresseerd in wat er op het podium gebeurde en meer in wat de it-girls van het moment droegen. Tegen de jaren 2010 had Instagram de trends van het Coachella Festival in Californië opgepikt en kregen we een overdaad aan bloemenkronen, tribal prints en brede hoeden.

Festivalmode kende dus heel wat verschillende golven van trends. Maar wat draag je nu in 2024? Om je op weg te helpen, hebben we een handig overzicht samengesteld van de beste festivaltrends voor dit jaar.

Denim denim denim

Denim is makkelijk, het vervolledigt je look in no time. Lage jeans, maxirokken en jurken. Het voordeel is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Zwier een denimjas over welke look ook en je bent klaar om te gaan raven!

Cowboy core

We hadden het reeds in een vorige ‘OnlyFashion’ over de opkomst van de Countrystijl. En ook op de festivals zal die niet weg te slaan zijn. Hoeden en franjes gepaard met stoere boots maken hun intrede op de groene weide of de modderige  ondergronden van je favoriete festival.

Less is more

Opvallende silhouetten, glitters en franjes maken dit jaar plaats voor witte tanktops, denim shorts en simpele schoenen. Misschien een ‘pop of colour’ hier en daar, maar we houden het sober. De minimalistische look die je ook in de straten ziet, kan je gewoon doortrekken naar de festivalweide.

Mini voor meer fun

Topjes kunnen deze lente en zomer niet klein genoeg zijn. De bandeaus en bikinitops vliegen ons om de oren, maar ook mannen houden van cropped T-shirts of héél korte shorts. Met deze trend kan je alleen maar hopen op een broeiende, hete festivalzomer.

Grunge is a GO

Ga voor de biker-girlfriend-trend dit festivalseizoen. Items in leer kunnen dat extra ruige toevoegen aan je festivaloutfit. Of het nu gaat om een oversized vest of een minitasje. Zolang het maar stoer oogt. Waar te shoppen? Eén gouden tip: thrift en je zal de leukste unieke stukken vinden!

(foto’s: Pinterest)

Deel dit bericht.

Ook interessant.