Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Ontdek Roermond en omgeving – Deel 1: Langs het water

Het pittoreske Roermond ligt in het zuidoosten van Nederland, net over de grens, omgeven door schoonheid en doordrenkt van cultuur. In deze driedelige reeks met routes laten we je kennismaken met de mooiste hotspots van Roermond en omgeving. Vandaag: langs het water.

Voor luxury lovers en genieters van uitzichten

De regio rond Roermond is gezegend met water. Veel water. De Maas stroomt sierlijk doorheen natuurgebieden, baant zich een weg langs steden en is een bron van leven voor heel wat diersoorten. In deze route is het Limburgse water je gids tijdens een weekend vol luxe, natuur, gastronomie en wellness.

Treat yourself 

Ga na je winkelsessie in Designer Outlet Roermond naar de nabijgelegen Maasplassen. Dit is het walhalla voor wie zowel de rust als de actie van water apprecieert. Op deze plek is er áltijd iets te beleven. First things first: energie opdoen tijdens een smaakvolle lunch. Wij wijzen je graag naar de hippe strandbar Bruis. Tussen april en eind september lijkt het met zijn fraaie inrichting, prachtig uitzicht en heerlijke menukaart alsof een stukje Ibiza neerstrijkt in Roermond. Niet open of slecht weer? Dan is NU Nautilus, dichter bij het centrum, een evenwaardig alternatief. Vanaf hun terras kijk je uit op de stadshaven. 

Verteer je lunch vervolgens letterlijk óp het water. De Maasplassen zijn namelijk de plek bij uitstek om (zonder vaarbewijs) een bootje te huren. Je verkent op die manier zowel de bruisende haven, het centrum, als de rustgevende natuur op een unieke manier. Hou je meer van een iets actievere namiddag? Ga dan een uurtje wakeboarden of waterskiën bij Beaver Creek Wake Park. Daar zorgt het gepassioneerde koppel Sanna en Hannes ervoor dat je je vanaf minuut één volledig op je gemak voelt. 

De dag in stijl eindigen doe je in het luxueuze vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois in Lanaken, België. Deze parel ligt in het midden van de natuur, dichtbij het water. Letterlijk alles is hier aanwezig om gasten volledig te laten relaxen: een wellness, schoonheidsinstituut en een tweesterrenrestaurant. Maar ook rondwandelen in het hotel is een ontdekking op zich. Eigenaar Jochen Lëen stalt er zijn juwelen uit en er hangen werken van verschillende kunstenaars. Eens terug op je kamer, vind je alles wat je nodig hebt. Al helemaal als je de stijlvolle Missoni-suite boekt. 

Wijn en wildlife 

Tijd voor een early wake-up call. Er gebeurt namelijk iets magisch tijdens zonsopgang op amper vijf minuutjes rijden van het hotel. Daar vind je de Maasvalleiroute. Een wandeling van 5 tot maximum 14 kilometer (je kiest zelf hoelang je ‘m wil maken) vlak langs de Maas, waar tientallen diersoorten samen met jou wakker worden. Vogels, zwanen, en… wilde paarden en bizons. Ja, dat lees je goed! Zelfs in de Benelux kun je aan wildlife spotting doen. Tijdens deze wandeling valt je mond meermaals open van verbazing. De kers op de taart? Achteraf beloond worden met een luxeontbijt in La Butte Aux Bois. Probeer op zonnige dagen zeker op hun mooie terras te zitten.  

Wie geen genoeg kan krijgen van dit prachtig stukje natuur in Limburg, wijzen we graag naar Kayak Maasland voor een kanotocht van enkele kilometers. Deze organisatie helpt je tot in de puntjes op weg naar een namiddag om nooit te vergeten. Je compagnons onderweg? Reigers, konikpaarden, zwanen, en een uitzicht zoals in de boekjes. 

We eindigen deze route bij een warme familie die de troeven van de Maas heeft ingezet om een kwalitatief streekproduct te maken: wijn! Welkom bij Domein Aldeneyck in Maaseik. Karel en Tine plantten hun wijngaarden vlak langs het water, hetgeen zorgt voor een unieke smaak. Ze zijn gezegend met een microklimaat. Je kunt het meermaals bekroonde resultaat proeven op hun gezellige terras, waar gedreven sommeliers je alles vertellen over de wijnen. 
Cheers! 

Deel dit bericht.

Ook interessant.