Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Zo wordt een weekendje Designer Outlet Roermond helemáál een topervaring

[PowerTest] Vergeet zon-zee-strand. Voortaan zijn onze ingrediënten voor de perfecte relaxbestemming outlet, food en stad (en als het kan, ook zon). PowerBlog liet zich twee dagen onderdompelen in Designer Outlet Roermond én de nabijgelegen binnenstad, en werd omvergeblazen door de veelzijdigheid van wat een bezoek aan dit stadje aan de Roer te bieden heeft!

De reis: kinderspel

Vertrekken doen we met de auto in Antwerpen. Roermond ligt net over de grens in Nederland, in het smalle stukje tussen België en Duitsland. Podcastje op onderweg, en voor we het goed en wel beseffen – zo’n 90 minuten later – zijn we er al. Een supervlotte rit via Turnhout en Eindhoven. Ook vanuit Hasselt, Brussel, Luik… is Roermond vanuit België makkelijk bereikbaar.

Premium fashion in Designer Outlet Roermond

Hoofdbestemming van onze trip is natuurlijk het outlet centre, dé trekpleister van de stad en omstreken. Hier kun je het héle jaar door shoppen met tot wel 70% korting op de retailprijs van premium designer merken, waaronder Burberry, Chloé, Gucci, Prada en Tod’s. Alles wat we eerder al over Designer Outlet Roosendaal schreven, geldt evenzeer voor de ‘grote broer’ in Roermond. Behalve dus dat het Roermondse centre véle malen uitgebreider is: meer winkels, meer luxemerken, meer keuze. Recent werden de prachtig vernieuwde winkels van Polo Ralph Lauren, Levi’s en Dolce & Gabbana geopend. Groots, maar dankzij de unieke inrichting – met uitnodigende steegjes en pleintjes met dito restaurants en café’s – blijft de gezelligheid overeind. Zonnetje erbij, perfect! Parkeerstress is niet nodig: het nieuwe overdekte parkeergebouw is het grootste (!) van de Benelux.

Fine dining bij Rura

Een afsluitend meergangendiner maakt een dagje shoppen he-le-maal compleet. Eten doen we in Rura. Nu ja, eten? Noem het gerust ‘een wandeling doorheen een culinair avontuur’. Joey en Naomie zorgen voor een verfijnde prikkeling van alle zintuigen met lokale en streekgebonden seizoensproducten in een toegankelijke, casual sfeer. Je vindt Rura vlakbij de Markt, midden in de stad: Luifelstraat 32. Een weetje, naar verluidt kan het dak van de eetruimte helemaal open! Alleen om dat eens te zien, komen we graag nog eens terug…

Luxueus overnachten in Het Arresthuis

Slapen doen we in een voormalige gevangenis, maar tegenwoordig een 5-sterrenhotel (het enige in Nederlands Limburg): Het Arresthuis. De entreehal straalt authenticiteit en luxe uit, en is overweldigend! En dan moet de echte verrassing nog komen. De ‘standaard’ comfortkamer, of Cachot, heeft meer weg van een suite met zijn drie compartimententen (voorheen celblokken): slaapruimte, ruime badkamer met lavabo (voor twee!) en inloopdouche, en een afzonderlijke zit-/bureauruimte. Wat je nog meer mag verwachten: supervriendelijk onthaal, gratis parkeerplaats bij het hotel, sauna en sportzaal, en verzorgd ontbijt à la carte! Daarnaast heeft Roermond nog vele andere overnachtingsmogelijkheden, zoals Grand Hotel Valies bijvoorbeeld of verschillende B&B’s.

Dag twee: ontdekking van de binnenstad

Het Designer Outlet Centre en de stad liggen letterlijk op wandelafstand van elkaar, en zijn met elkaar verbonden via een voetgangerstunnel. Ook het stadscentrum heeft een ruim, verrassend winkelaanbod. Vaak zijn het originele, exclusieve boetieks. Uniek in de regio is Float & Relax. Hier kun je – midden in de binnenstad – relaxen in zoutkamers (Graaf Gerardstraat 3). Of je kunt kiezen voor een bezoek aan Roermond vanop het water met een rondvaartboot (Roerkade 2). Ook op cultureel vlak heeft Roermond bezienswaardigheden, zoals de Sint-Christoffelkathedraal en de Munsterkerk. Ruime, gezellige terrassen, en natuurlijk het water, zijn nooit veraf!

Onze conclusie? Wij zijn héél gecharmeerd door de veelzijdigheid die het Designer Outlet Centre en de binnenstad samen te bieden hebben. Beide zorgen voor een rijkgevulde, zeer complete belevenis op het gebied van shopping, food, ontspanning, gezelligheid, cultuur… Er valt méér dan genoeg te ontdekken om hier enkele dagen door te brengen. Kortom, vergeet die zon-zee-strandvakantie. Wij boeken binnenkort graag nóg een weekendje (Designer Outlet) Roermond!

Deel dit bericht.

Ook interessant.