Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Ontdek Roermond en omgeving – Deel 3: Het perfecte familie-uitje

Het pittoreske Roermond ligt in het zuidoosten van Nederland, net over de grens, omgeven door schoonheid en doordrenkt van cultuur. In deze driedelige reeks met routes laten we je kennismaken met de mooiste hotspots van Roermond en omgeving. Vandaag het derde en laatste deel: het perfecte familie-uitje.

Fun for all – in en rond Roermond

Van dieren tot een blotevoetenpad en plezier op het water: tijdens deze tweedaagse is er voor iedere leeftijd wat wils. En dat zonder in te boeten op comfort. Wij kozen de leukste activiteiten en adresjes in en rond Roermond voor de hele familie.

Roermond & omgeving voor de hele familie  

Geen uitje zonder een fashionable outfit, voor jou én de kinderen. Bij Designer Outlet Roermond is er ruim de keuze uit kidscollecties van verschillende designermerken. Zodra ieder familielid zijn outfit heeft gescoord, is het tijd om op ontdekking te gaan. Eerste stop: lunch bij Bagels & Beans in het centrum van Roermond. Hier geniet je van gebalanceerde gerechten en kunnen de kleinsten van de familie zich uitleven in een speelruimte.  

Tijd nu om in te checken in het luxevakantiepark Maasresidence Thorn. Een nieuwkomer in de regio, en wat voor een! Op dit domein staat een mix van vakantiehuizen en appartementen klaar om groepen tot wel twintig personen te ontvangen. De gezellige accommodaties voelen meteen aan als thuis. Kers op de taart? Je geniet er van privacy, maar dan wel met alle hotelfaciliteiten 24/7 voor je beschikbaar. Reis je met kinderen, bekijk dan zeker de ‘Kids Special’-huizen, waar er extra aandacht is voor kindvriendelijke details in het design. Zo slapen de kids er in gezellige tent-bedden! 

Hoewel het toeven in de huizen zelf al een vakantiegevoel op zich is – heel wat huisjes liggen namelijk recht aan het water, met een eigen steiger -, zijn er nog heel wat andere activiteiten te doen op het terrein. Ga zwemmen aan het strand, hou je balans op een SUP-board, vaar met een privébootje, leef je uit in de bowlingzaal of in het binnenzwembad of laat de kinderen spelen in de kids-club.

Van al die activiteiten krijg je honger. Ook daar hoef je niet ver voor te gaan. Ofwel kook je gezellig in je eigen vakantiehuis, ofwel schuif je aan tafel in restaurant Humphrey’s. Met zicht op het water, waan je je hier op een tropische bestemming. Enige nadeel: het is moeilijk kiezen tussen het grote aanbod aan lekkere gerechten op de menukaart. 

A touch of Brunssum  

Maasresidence Thorn ligt op wandelafstand van het witte stadje Thorn. De straten van Thorn staan bekend om de witgeschilderde huizen, historische gebouwen en authentieke keienstraatjes. Hier doorheen wandelen is een ervaring op zich, dus verdwaal door de kleine steegjes en strijk neer op een van de gezellige terrassen voor een ochtendkoffie. Hoogstwaarschijnlijk heb je er een eersteklas zicht op de toren van de abdijkerk!  

Zet vervolgens koers naar Brunssum, zo’n halfuurtje rijden van Thorn. Een groene oase met activiteiten waar je dagen mee kunt vullen. Wij raden je er twee aan. Start met een bezoek aan de kinderboerderij, waar de kleinsten verrast worden door alpaca’s, papegaaien, zwijntjes, wallaby’s, geiten en zelfs reptielen. Alsof dat niet genoeg is, vind je er een grote speeltuin en kunnen kinderen er aan educatieve spelletjes meedoen. Mag het wat avontuurlijker? Wandel dan iets verder het schutterspark in en laat je kinderen uitleven in het klimbos van park ‘Het Plateau’. 

Op amper vijf minuutjes rijden van het schutterspark ligt het BloteVoetenPark. Dat is niet alleen je volgende activiteit, het is ook de ideale plek om even te pauzeren voor lunch. De tafeltjes liggen hier gezellig verscholen tussen de bomen en op de menukaart is het voor ieder wat wils. Lang zul je echter niet blijven zitten, want een prikkelende tocht op blote voeten is in aantocht! Wandel zonder schoenen op kiezels, hout, zand en door water. Durfals kunnen ook de extra obstakels trotseren. Een gezellige én verbindende activiteit om je weekendje weg af te sluiten. 

Deel dit bericht.

Ook interessant.