Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

XL Move Club gaat op Wereld Obesitas Dag van start met gratis online workouts

Op 4 maart is het Wereld Obesitas Dag, een dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de ziekte waaraan de afgelopen decennia steeds meer zijn gaan lijden. Met de steun van Decathlon ontstond bij Yves Devos en zijn team gespecialiseerde coaches van ProWell het idee om de XL Move Club in het leven te roepen, een volledig kosteloos online platform om obese mensen aan het bewegen te zetten. Obesitas-patiënten ervaren vaak een stigmatiserende druk van de maatschappij. En al zeker op vlak van beweging. De Club gelooft sterk dat preventie belangrijker is dan medische interventie.

“Je lifestyle veranderen door meer te gaan bewegen, werkt beter dan een pil.”

Veel obesitas-patiënten hebben nog nooit aan sport gedaan, omdat ze zich niet in een sportoutfit durven te vertonen tussen medemensen met de perfecte maten of er geen energie voor hebben. En toch… één van de oorzaken van overgewicht is een tekort aan beweging. Mensen met overgewicht of mensen die een vermageringsingreep hebben ondergaan, bewegen te weinig en daardoor krijgen ze nog meer overgewicht of hervallen ze.

Yves Devos: “Het veranderen van je lifestyle door meer te gaan bewegen, werkt beter dan een pil. Een actieve levensstijl heeft een positieve invloed op je stofwisseling, cardiovasculaire risicofactoren, diabetes, bloeddruk, cholesterol en niet te vergeten je gemoed. Ook zorgt het voor een afname van je buikvet, betere mobilisatie en gebruik van vet, waardoor bewegen niet enkel bijdraagt tot een betere gezondheid, maar ook tot een beter behoud van je gewicht en spiermassa na een vermageringsingreep of gewichtsverlies. Onze XL Move Club wil door middel van beweging in de brede zin, de levenskwaliteit en gezondheid van mensen met een maatje extra verhogen.”

‘Niet-gestructureerde’ en ‘gestructureerde’ beweging

De coaches van de XL Move Club geloven dat ze met hun jarenlange expertise het verschil kunnen maken dankzij professionele begeleiding en fysieke activiteit op maat van het maatje meer. Fysiek actief zijn, betekent niet noodzakelijk ‘sporten’. Met de (elektrische) fiets naar de bakker rijden, de hond uitlaten, na het avondeten een wandelingetje maken, het gras maaien enzovoort zijn stuk voor stuk voorbeelden van ‘niet-gestructureerde’ fysieke activiteiten. Minder zitten en meer stappen zetten, is daarbij de hoofdgedachte van de XL Move Club.

Daarnaast plan je best nog een aantal ‘gestructureerde’ beweegmomenten in. De XL Move Club organiseert daarom sportieve evenementen, infosessies en virtuele groepslessen en verlaagt zo de drempel om te starten met bewegen. Ze zorgen ervoor dat het voor elke deelnemer een succeservaring wordt door iedere oefening voor eender wie haalbaar te maken. Ze laten zien dat bewegen met een maatje meer perfect mogelijk is en dat je er niet alleen voor staat.

Op 5 maart start de XL Move Club met een Kick Off-moment in Lennik. Je kan je vanaf nu kosteloos inschrijven. Bovendien zijn er wekelijkse én maandelijkse online workouts ingepland.

Deel dit bericht.

Ook interessant.