Inspiratie voor de
nieuwsgierige shopper.

Geluksexpert ontrafelt het geheim van geluk in (werk)boek en app ‘De Geluksmeter’

Geluksexpert en bewustzijnsonderzoeker Joost Vanhove is erin geslaagd om voor het eerst in kaart te krijgen wat iemands geluk bepaalt. De hoofdbestanddelen van geluk heeft hij in een uniek model gegoten, aan de hand waarvan ieders geluk kan worden gemonitord en vergroot. ‘De Geluksmeter’ bestaat uit een combinatie van het (werk)boek en de gratis Geluksmeter-app, en is een soort GPS voor het persoonlijke geluksniveau in de dagelijkse praktijk.

Eindeloos gepieker, dat ellendige beklemmende gevoel en je leven als betekenisloos ervaren zijn duidelijke tekenen van ongelukkig zijn. Joost Vanhove toont hoe je met behulp van ‘De Geluksmeter’ weer de regie krijgt over je eigen geluk, in gelijk welke situatie. “Je komt beter in je vel te zitten, ervaart meer flow en je durft veel meer op je intuïtie te vertrouwen. Zo groei je naar jouw beste versie en krijg je een waardevoller leven voor jezelf en voor anderen”, aldus Vanhove.

PAVA-model

‘De Geluksmeter’ is gebaseerd is op het PAVA-bewustzijnsmodel, een holistische methode voor persoonlijke ontwikkeling, die Joost Vanhove ontwikkelde op basis van zijn ervaring als psychotherapeut, life-coach en docent in persoonlijke ontwikkeling. In het PAVA-bewustzijnsmodel heeft Vanhove de meest essentiële factoren die ieders geluk bepalen, duidelijk in kaart gebracht: perceptie, acceptatie, visie en actie.

Met ‘De Geluksmeter’ ontdek je:

  • wat je precies kunt veranderen, in je manier van denken, voelen en handelen, om voluit gelukkig te zijn;
  • wat het geheim is van een leven dat de moeite waard is en dat vol vreugde is;
  • hoe je in elke situatie jouw GQ (Geluksquotiënt) meet;
  • met welke levenshouding je je GQ kan verhogen.

“Je komt beter in je vel te zitten, ervaart meer flow en je durft veel meer op je intuïtie te vertrouwen.”

‘De Geluksmeter’ is verkrijgbaar in de (online) boekhandel voor 19,95 euro. Het boek telt 127 bladzijden vol theorie en praktische oefeningen en wordt uitgegeven door Witsand Uitgevers. ISBN nummer is 978-94-9293-448-2. De Geluksmeter-app is te downloaden in de App Store (iOS) en in de Google Play Store (Android).

De auteur

Joost Vanhove richtte dertig jaar geleden in Gent het Centrum GEA op, waar hij samen met zijn vrouw, arts Els Van Hoogenbemt, cursussen geeft op het vlak van bewustwording. Joost geeft ook individuele en partnerbegeleiding. Daarnaast werkt hij als gastdocent in scholen, als mentor voor leidinggevenden en als teamcoach voor organisaties. Hij is ook een van de pioniers die in samenwerking met de VDAB loopbaan-coaching geeft.

Deel dit bericht.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ook interessant.

Drie fitnesstips voor beginners

De zomer is in zicht en dat betekent dat veel mensen als een gek beginnen fitnessen. In het begin van je fitnesscarrière maak je het snelst spiermassa aan. Om ervoor te zorgen dat je ‘gains’ blijft maken en fitness leuk blijft vinden, geeft Body & Fit drie tips. Ben je geen beginner maar wel helemaal into fitness? Stop dan niet met lezen, want onderstaande basistips zijn dé sleutel tot succes.

Dé outdoor game trends 2021 voor tuin, park en strand

Sportieve outdoor games winnen aan populariteit. Ze houden je fit, je hebt een leuke tijd met vrienden en familie, en je kan ze spelen waar en wanneer je wil. De Nederlandse verdeler Brookline presenteert drie innovatieve outdoor games waarmee een middagje in de tuin, het park of op het strand een nieuwe dimensie krijgt: werk aan je conditie en oog-, hand-, balcoördinatie met Spikeball, test je inschattingsvermogen met KanJam en leer een compleet nieuwe sporttechniek met YOU.FO. Dit zijn de ‘game-changers’ van de zomer 2021.

Nieuw: Mé-Mé Drinks, op basis van boomsap en druivenmost

De Mé-Mé-dranken onderscheiden zich door hun vernieuwende en ‘gewaagde’ concept: geraffineerde suiker vervangen door druivenmost. Een ecologisch alternatief met talrijke voordelen. De natuurlijke fructose met een fruitige smaak zet calorieën om in trage energie. Mé-Mé-dranken bevatten daarnaast sap van bomen zoals de berk en de esdoorn. De Franse innovatie is nu verkrijgbaar in de Delhaize-winkels.